Wednesday, April 13, 2011

SKDT....

Mai mai mai....mai jamu selera. Kat tempat lain tak dak, sini saja...mai mai mai.

Hai makcik, juai ubat ka? Awat cakap lagu tu??

Oh yea...why I talk like that eh? Well...... one thing for sure.......makcik ni kan orang Belfast, jadi bila cakap loghat macam tu makcik rasa macam makcik memang tengah sembang face to face (kata orang putih) dengan kawan kawan maya makcik ni.....

Cerita hari ni....

Cara cara nak bukak kafe SKDT........


Mula mula letaklah segala gambar kat dinding............
ala ala "owner's collection"....yelah nak kan ambiance kan?


Counter ni boleh guna lagi kan....


Lepas tu Pi lah perabis duit beli yang ni pulak....



Godek godek...set-up working station (kononnya)



Arrange kan 'capsule' dalam box dia
(bagi nampak mahai...woissshh dasyattt)



Tengok ibu jari tu dah tau rasa dia camna kan???
Tapikan, minum kopi ni tak boleh lah dangdut..........




Tapi kena goyang; RAWKS you!!!
yea yea yea you rawk bebeh
(rawk sampai tak boleh tidoq malam- overdose)


Serbuk Kopi Daun Teh...
Sementara nak ada image sendiri....
kita pinjam identity sat boleh kot



Alaaa ciannnnn....... Pak Mad & Ah pAik dok tepi sat lah no.....
sampai bila? tanya Pak Mad.......
sampai taik ayam jadi sejuk....jawab ah pAik :-)))


Di suatu malam.....
Tak ada kaitan dengan cerita di atas.....

Chenta hati beta.....bayangkan kalau depa ni pakai kebaya........
yang satu.....macam model kot...
yang lagi satu......seksilah juga......
yang lagi satu....kebabuuummmmm
(sila lah teka yang mana satu)


- McK -

14 comments:

  1. Wawan,

    :-) percaya ke? Cafe tu hanyalah besar sekangkang anak kera....boleh muat 6 org je.

    ReplyDelete
  2. cafe free sampai bila2, wawan mai la pekena kopi kao

    ReplyDelete
  3. isy! comei!! luv the striking color.

    I vote for model kebabuummm !

    ReplyDelete
  4. Hi Makcik, this is a capital idea! Nothing like running your own business.
    Your mention of 'ambiance'....when you buka this cafe, order a Jukebox....put in P. Ramli, Siput Sarawak, Saloma and other oldies music.

    Be different to others.
    And the hanging pics very good idea too. Very classy.
    Maybe abit of Tudor style ceiling like in Belfast? Ha ha.

    Okay, how's your iced coffee like? Nescafe or Maxwell House rich blend boleh juga.
    You accept Canadian money? Ha ha ha.
    You stay young Makcik, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ps, bila saya balek kampong....I datang your kedai....no need to ask about what drink I like.....
    got your famous nasi lemak?
    And waitresses in sarong kebayas to serve?
    Whhheeeee, I sure come satu hari dua kali!

    ReplyDelete
  5. Nanti kami pi. Kira takyah nak lepak Kapitan dah la lepaih ni? HAHA

    ReplyDelete
  6. Uncle Lee, u keep on saying you are coming and we keep on waiting and the boiler on standby.. you are welcome :)

    Wawan, satu cawan 5 henget + 10% residence tax

    ReplyDelete
  7. Dolly,

    Yes colour dia striking...away fromthe normal silver black kan? Takpa nanti nanti kita kopi.....

    ReplyDelete
  8. Uncle lee,

    You see comment down there from my man? He actually cannot wait to see the man who always kacau me.
    He always tanya, " when is uncle lee coming, i want to take leave, receive him at tangga kapalterbang at airport" haha u better balik kampung as i hv feelings yr close buddies r also here.

    ReplyDelete
  9. Betoi wawan, tak yah lepak Kapitan dah.....sini ada "kapten", mai mai

    ReplyDelete
  10. Wow.. i loiiikeee the machine. Kat sini pun dah jadi trend pakai machine gini makcik. cuma nya mahai sangat tak mampu lagi. hehehe

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikummm... ada orang kat rumah tak? saya nak datang minum kopi!! hehehe.

    ReplyDelete
  12. woih, peli cheq ka mck?

    sincere,
    kebabun!!! hahaha

    ReplyDelete
  13. HOT CAM MODELS NEEDED!
    GENERATE MORE THAN $10,000 PER WEEK.
    REGISTER AS A BONGA MODELS WEBCAM MODEL TODAY!

    ReplyDelete