Friday, November 28, 2014

Menghitung Hari...................



.....adalah sebuah tajuk lagu........

Ada orang tau, ada yang tak tau, ada yang tak kisah pun...

22 Nov, makcik 2 lakibini (hamboihhh, kasaq bunyi noooo), dapat tiket utk concert Kris Dayanti.

Excited!



Jjbinks@son1 la bagi..........

Tiket ni......


Chewbacca@son2 tak dapat join sbb dia ada company function waktu yang sama....




gambar poster ambik dari
 https://www.facebook.com/krisdayantiliveinkl2014

nak lagi detail inside the hall, sila lihat sini....so near yet so far....dia ada message makcik, tapi makcik tak tengok fon sampai few hours later.....

Kesimpulan;

Suara Kris Dayanti sangat lah power......artis jemputan dia Hafiz Suip...ohhh, sangat lunak suaranya.
Anak Kris, Aurel juga sedap suaranya, walau tak sepower maknya lagi...

Artis surprise yang hadir malam tu.....Shiela Majid & CT.....nyanyi sikit ja, tapi huhhhh, best!


Ohhhhh, meh kita share sikit gambaq yang "killer" sungguh semalam :) :) :)



McK & Murtabak Man @ Hameediyah, Campbell St


McK



Monday, November 24, 2014

Guna lah akar........

Kalau tak ada rotan.....

Peribahasa turun temurun ya anak2 ๐Ÿ˜„

Kat rumah sewa anak2 makcik cuma ada basic equipment/utensil sahaja.

Bila datang sini nak masak  kena "make do with what is available"

Masa kat sana minggu lepas ingat nak buat sardine roll.........




Masak sardine dlm multi purpose cooker
Gelek roti guna anak lesung
Tak ada granite top, guna meja lapik kitchen towel n bag plastik

Jadi la........untuk bekal son1 and son2.





NOTE:

Kepada yang dah confirm nak buku2 masa entry "Preloved" tu sila bagi details untuk makcik post kan ye...012 429 3317 atau email khadijah.puteh@gmail.com

Kalau boleh Mck nak hantar ASAP......





McK


Sunday, November 16, 2014

Preloved...............

Seperti yang makcik janjikan sebelum ni..............

Ni ala ala GA but no quiz, no need follow follow,

Sempena 6thn blogging

Ni adalah koleksi makcik,  nak simpan tak ada ruang......
Setengah tu ada nama makcik....

Pilih lah.....



9 buku di sini ya....




4 di sini......



5 here.....



6 here...........



5 here.........

Buku2 ni size lebih kurang 6x9.5"....boleh tengok contoh2 kat Borders (Periplus).

Siapa2 yang rasa nak just bagitau yang mana.....kira sapa dulu lah.

Satu boleh dua pun boleh :)

FOC

makcik akan pos biasa ja....



Yang tebal pun ada juga, nak datang tengok/ambil di persilakan....






McK