Monday, November 24, 2014

Guna lah akar........

Kalau tak ada rotan.....

Peribahasa turun temurun ya anak2 ๐Ÿ˜„

Kat rumah sewa anak2 makcik cuma ada basic equipment/utensil sahaja.

Bila datang sini nak masak  kena "make do with what is available"

Masa kat sana minggu lepas ingat nak buat sardine roll.........




Masak sardine dlm multi purpose cooker
Gelek roti guna anak lesung
Tak ada granite top, guna meja lapik kitchen towel n bag plastik

Jadi la........untuk bekal son1 and son2.





NOTE:

Kepada yang dah confirm nak buku2 masa entry "Preloved" tu sila bagi details untuk makcik post kan ye...012 429 3317 atau email khadijah.puteh@gmail.com

Kalau boleh Mck nak hantar ASAP......





McK


9 comments:

  1. pendek kata, kalau dah cekap kat dapur tu...mai la macammana pun kondisi dapur, masak apa pun tetap jadi.. tak gitu..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. panjang kata.....nak kena cuba sbb bila depa nak masak, kadang depa call, so kena bagi jln ringkas

      Delete
  2. mck ..ada dak lagi? mai sebiji buku masak ...

    ReplyDelete
  3. Guna " akar" pun, tetap sedapppp roti sardin tu makcik...hihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, this roti is their all time feveret

      Delete
  4. nak2 .. nak.... hehehe... email alamat sekarang jugak...

    tadi baru berangan nak buat keripap sardin... untuk pekpes esok... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. udah hantar.....sila tunggu itu 'siput' ya :)

      Delete
  5. Bila kreatif, semua boleh jadi... :)

    ReplyDelete