Thursday, March 26, 2015

The Bare Back ..........


FISH...............

Salah satu dish yang ramai orang suka.....

Sebab ada ikan ada sambal..........

Ada yang letak sambal, ada juga yang letak sambal kelapa.....

Ikut cita rasa masing2.....



Tumbuk Cili kering, bawang merah, 
add garam, asam jawa paste
(ada letak belacan, mck tak letak)

Sumbatlah kat cencaru yg dah digaramkunyitkan

Kesiannnn, togel je...
balut lah  dengan daun kunyit


Chiaoooo (bunyi minyak panas la tu)...
ignore my telinga-less kuali


Siap untuk makan......
Mck selalu goreng lebihan sambal.......
letak kicap sikit, tambah gula & siram atas ikan.....tak lah kering sangat...



McK



17 comments:

  1. asal tengok bambo makanan je kat sini saya kecur liur....

    kuali tu epik... coollll...!!!!... ;)

    ReplyDelete
  2. Kakcik kalau buat ikan sumbat ni memang letak sambal kelapa sebab anak2 suka... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mck pun suka juga kelapa tu tp pck lecih suka yg cili

      Delete
  3. Alahai so dapnya.....menu contohan khee

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu yang simple tu sedap khennnn :)

      Delete
  4. Lama tak layan ikan sumbat ni....

    ganas mkcik, dua-dua belah teliga putuii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, tak dengar kata...tarik tarik telinganya...ooopppssss putus! :)

      Delete
    2. something is wrong...i tak boleh buka your blog....since "anggerik lodging" punya entry

      Delete
  5. ikan jaket ni memang sedap sangat kalau buat macam ni mck

    ReplyDelete
  6. hahaha....yang nie memang betul2 peberet saya. tak de tipu-tipu punya

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha??? yang lain2 tu peberet tipu je???

      Delete
  7. Hi MCK, wow my favorite ikan sumbat. If got this ikan I need to tambah nasi, eat first kemudian kira. wow, your ikan ada pakai sarong! hahaha...

    Have a nice day, regards.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amelia,
      Thanks for dropping. Kesiannnn ikan tu, tu la kasi pakai sarong..hahahah tak sempat pakaikan kebaya :))

      Cheers...mck

      Delete