Wednesday, July 29, 2015

Salam Syawal 1436H,


July 2015..........

Ramadhan sudah, Syawal pun sudah....walau ada beberapa hari lagi.....

Ada yang masih berpuasa.....ada yang tak henti henti bertandang open house.....

Makcik?

Sejak dari belum Ramadhan sampailah ke malam raya......kat rumah ni pong pang pong pang......ketuk sana drill sini, cat sinun....sessi membaik pulih dilakukan waktu itu....

Ini lah kali pertama, makcik menjadi pengunjung tetap pasar ramadhan (Param), juga ni lah kali pertama makcik tak buat sebijik kuih pun....rekod ni..

Alhamdulillah, malam raya tu kemas sikit rumah, yang mana boleh sorok, kita sorok la kan..:))

Bertungkus lumus lah kami anak beranak....

Jadi masa raya tu, kira kemas la.....

Raya pertama, macam biasa, lepas sembahyang raya, kami balik kampung makcik....

Raya kedua, waktu rakan taulan bertandang ke rumah...kali ni pun tak masak....tempah saja...

Tak apa lah, dah sibuk kannnn, nak buat macam mana.....

Sila lah tatap kemeriahan makcik beraya...................

Selamat Hari Raya Aidilfitri..............


 Hmmmmm, penuh almari dia....


Keluarga besar yang kecil(sebab tak semua ada)
 di kampung.....



He he he, instant prop



Keluarga kecil makcik




cer tengok brother kat tiang tu.......


Nak buat camna, tak dak pokok nak panjat kannn :)



Lagi The Ridz

Abang2 Sado...





McK




36 comments:

  1. selamat hari raya mkcik, gambar kat pokok rambutan yang di apit oleh dua mokcik kiri kanan tu best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya NM, hehe tu lah gelagat depa selalu

      Delete
  2. selamat hari raya mcK ..

    tak daya nak menyentuh blog tu dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat Hari Raya Suzie...napa tak dak daya?? super bz ka?

      Delete
  3. selamat hari raya maaf zahir batin
    hijau tahun ni ye MCK

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Syawal nieda.....ya ala emerald green gitu :)

      Delete
  4. Salam Kenal.
    Selamat hari raya MCK...
    Meriah nampaknya sambutan hari raya

    Salam aidilfitri
    Taqabbal Allahu Minna WaMinkum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal fidah. Terima kasih singgah sini

      Delete
  5. Salam Kenal.
    Selamat hari raya MCK...
    Meriah nampaknya sambutan hari raya

    Salam aidilfitri
    Taqabbal Allahu Minna WaMinkum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Fidah, selamat hari raya.......ramai ramai jadi meriah la kan..:)

      Delete
  6. Semoga kita masih berkesempatan bertemu dengan Ramadhan dan Syawal tahun depan...

    ReplyDelete
  7. Salam kenal McK ..dua anak teruna, susah tak nak jaga depa..bab persiapan raya cerewet tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam PCL.....tak lah susah....biasa ja, tak berapa cerewet...tapi adalah satu tahun tu, bawak depa pi beli baju raya....asked them to choose....sudahnya balik tangan kosong....tiada yg berkenan :)

      Delete
  8. Selamat Hari Raya buat mak dan keluarga.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana termiss komen ni....maaf ya aizamia ✌🏼️

      Delete
  9. Selamat Hari Raya dari saya yg jauh di perantuan ni mck... sebulanlah ye gantung periuk...;) takpa raya haji nanti bolehlah kemas lagi cantik2 rumah dan boleh masak-masak dgn selesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Syawal sweetie....sudah balik ke bumi bertuah ni ke? camna sambutan di rantau?

      Delete
    2. Masih di UK lagi mck... Tak ada apa-apa sambutan raya pun kat sini... malah tak rasa mcm raya pun.

      Delete
  10. hujung minggu nie....x de sape ker nak ajak saya pegi open house? hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa..... Lambat mck tgk komen, kalu tak boleh jemput :)

      Delete
  11. Kesian dahan pokok rambutan tu sampai terkulai kena gayut...

    ReplyDelete
  12. Selamat hari raya makcik. still ada raya lagi kan ni. hehehe.. cantik la kawasan umah makcik ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah terlepas syawal hanie......yg kami ramai2 tu kat kampung

      Delete
  13. raya kali ni p mana2 rumah mesti ada buah rambutan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya lah lya......raya kali ni bertembung dgn musim buah

      Delete
  14. Hi MCK, how was your Raya celebration? I like your "yang mana boleh sorok, kita sorok la.." hahaha... I'm also one of them......kalau tak sempat just sumbat only inside almari or mana mana.
    Nice family gathering. Thanks for sharing your pictures.

    Have a nice day.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amelia. Sorry took so long to respond, a little bit tight up these few months
      As usual, my first raya will be at my kampung, gather gather since we don't get to meet so often.

      Have a nice day Ame

      Delete
  15. SALAM AIDILFITRI... Taqobbalallahu minna waminkum.. Maaf Zahir Batin..

    Meriah nya raya.. Best best...

    ReplyDelete
  16. heheheh... sakan naaa....


    tetiba je sy dgr lagu tu...

    anak saya ade empat je ., setakat ni la.. hehhee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha makcik ada 2 saja.....half of yours, ;)

      Delete
  17. Salam Syawal yang tinggal berbaki beberapa hari saja lagi ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaaahai bunda, terima kasih......di ucap bila syawal dah berlalu....

      Delete