Wednesday, May 18, 2011

Hexagon Patchwork Bag


The unfinished handle bit...


Remember last week when those guys laughed at me for pushing that 'trolley bag'?

Hmmm keesokan harinya makcik pergi jugak, tapi tak bawak dah bag tu......


Bawak bag gedebak ni pulak

Ya, ada sikit magic....a bag inside a bag.....
After more than 40 hours over a 3 months period, i am happy to 'show-off' the result of my labour.....


A new hand-made handbag,
one side with hexagon patch + clasp purse



The sunny side of square patchwork and side clasp,
rustic, handy, spacious, practical


I just name it Hexagon Patchwork Bag. More than 3/4 of this bag was hand sewn.


Makcik pun senyum sukahati


I have reason to SMILE today....



16 comments:

  1. mckantin, cantekkk..
    i like..i like..
    sy pun teringin nak buat handbag sendiri,but b4 that..kena beli sewing machine dan belajar menjahit dulu hahaha

    ReplyDelete
  2. Blu,
    Kat setengah sewing craft shop, they will teach small projects jahit guna tangan, and those machine bits boleh buat kat situ. That's what makcik did tapi now dah ada machine dah

    ReplyDelete
  3. makcik kantin, pegi tayang handbag ni kat mamat2 yg gelakkan tempohari...:P

    ReplyDelete
  4. sekeh mamat tu dgn beg nih hehehe

    ReplyDelete
  5. DZ,
    Nak gi tayang kat depa tu?? Gamaknya kena letak sign "nilah benda aku letak dalam bag AF yg ko gelak tempoh hari...'

    ReplyDelete
  6. kak Es,

    hehe lama tak dengaq 'sekeh'

    ReplyDelete
  7. Salam. Wah, impressive lah. Bag yg Along buat sempoi jer tak lah complicated cam ni, siap dgn tangkai & clip purse cam buat kat kedai.... pro... nak beli satu....hehehe

    ReplyDelete
  8. Hi Makcik, I really admire you for your very creative talents. Can cook, can bake, can sew, can make handbags. Holy Smoke!
    Can climb coconut trees? Ha ha ha.
    Just joke joke.

    I love the bags, nice pastel colours too.
    I think you put on Ebay with your Innitials, tentu your Bank manager senyum bila you pergi bank.
    Macham tu Jimmy Choo bags.
    Wayyyy to go, MalCik!
    Have fun and stay young.
    Lee.

    ReplyDelete
  9. Along, mula mula mmg lah sempoi punya, lama lama dia jadi complicated la.....

    ReplyDelete
  10. Uncle lee,

    Hahaha pokok kelapa tak pernah tapi manggis tree, yes i' ve climbed before, what made me look 'terer' was that i climbed wearing kain batik not jeans you know. Typical kampung girl.

    ReplyDelete
  11. Ummu,

    Makcik ada jual upon request....

    ReplyDelete
  12. Hi Makcik, Holy Smoke! You climb tree pakai sarong!!! Waa, you can climb trees?
    Ya la, bila stay in kampong sure ada pokok buah2.
    Itu saya ta'pernah tengok, ha ha ha.

    I remember teen days nak impress kawan's adek perumpuan, I climbed rambutan tree...
    Adoi! Terok la kena gigit by those krengas...
    Masuk dalam seluar, baju saya.

    Plucked the rambutans lompat turun, do the Red Indian war dance, lompat macham gila get the ants out.
    The girls ketawa, their makcik too....sampai menangis.
    Aiyaaa, apa nak buat, ka? Nak impress, ha ha.
    Perumpuan punya pasal!

    MK, re that 'glass' thing, go ahead. For you no problemos. Orang Penang, kan? Ha ha ha.
    You stay young and don't go climbing trees now, ha ha ha.
    Lee.

    ReplyDelete
  13. Makcik dah tak sakit tangan/bahu ke? ke beg ni yg makcik jahit sebelum2 ni? hehehe..tanya cam polis pulak :D
    Anyway, memang cantik dan classy gitu. Makcik memang hebat.

    ReplyDelete
  14. Uncle Lee,

    TQ for dropping again. I gave up my climbing degree when i turned from 小无辜的女孩 to 年轻美丽的妇女

    ReplyDelete
  15. ijan,

    TQ. bahu masih sakit, masih buat therapy lagi, tapi kena habiskan bag tu sebab dah dekat 5 bulan tertangguh & that's my latest.

    ReplyDelete