Saturday, October 1, 2011

Kitchen Art





Lama sangat dok tunjuk rainbow tu kan?

Been sibuk sikit lately.

Pakcik pun sibuk dok tanya why tak dak entry baru? Bukan tak dak nak cerita, tapi most yang ambik last week, gambarnya hancusssss.

Blur tak tentu pasal..........eh, apasal pulak tak tentu pasal, mesti ada sebab kan kan?

  • kalut sangat nak snap gambar.....
  • snap mula ingat cantik dah...tiba bila d/l kat computer tengok blurrrr, nak ambik lain food dah habis masuk perut.



....dan alasan alasan lain yang masuk akal.

But yesterday, I managed to bake & deco sebijik kek untuk majlis pertunangan anak saudara makcik.
This is my first attempt playing with the dough fondant

Colour yang dah TERsedia ada TERsimpan ialah chocolate, putih and sedikit hijau, jadi itu sajalah warna yang makcik guna....




Boleh lah tahan memandangkan ini cobaan pertama kan?

- McK -

9 comments:

  1. aduhaaaaaii
    indahnye kek tuuu
    nak kek tuuuu!
    hehehe

    ReplyDelete
  2. dah terror dah tuuu...walaupun kata first time

    ReplyDelete
  3. tulah zu,

    terperasan cam terer sat bila tengok gambar....bila belek dekat...hmmm banyak kena belajaq lagi...

    ReplyDelete
  4. ST,

    eeiiii, syoknya, tima kasih. bersemangat nak cuba lagi dgn lebihan fondant tu, insyallah

    ReplyDelete
  5. wow beautiful..too bad i didnt understand a word :(

    ReplyDelete
  6. cantiknya kek mak uda........... jeles jeles jeles.... hehheheh

    ReplyDelete
  7. mckantin i follow, hope follow back

    ReplyDelete