Friday, January 20, 2012

Sambut naga



Kata jiran sebelah........

"Hope we prosper in the year of the dragon........." masa makcik beri kek pada dia.

Ohhh, makcik pun tak ingat perasan ini tahun naga...

I've not been a good neighbour lately....raya pun always miss giving her goodies, dia punya new year pun i seldom see her.......

Since tahun ni tahun naga, aci tak kalau kita makan buah naga banyak banyak.........

Happy New Year to all Chinese friends and happy holidays to all....

Seminggu ni beratlah Pulau Pinang menerima beribu ribu orang dan kereta....jalan & tempat makan akan jadi penuh sesak......& this is the time most penangites will stay home, unless they have visitors...

And makcik & hubby will be away to another pulau.....




Ni lah rupa kek yang di buat tadi.......resepi boleh refer kat sini, bezanya cuma, makcik guna whipped cream.....rasanya....ish ish ish lebih sedap tau




7 comments:

  1. lama dok perati ingatkan corak hijau-merah tu spells "mck" ke... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe mau kek spell nama kena letak jin yg tahan kepanasan oven...

      Delete
  2. i definitely know that this year dragon sebab ramai kata "aiyoo, manyak ong laa u punya anak nanti". tapi tu la, takde rezeki adik hadif. huhu.

    makchak, kem salam kat adil naaa. bawa balik chocs. hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dyana,
      dah takdir tak ada rezeki 'beranakkan' dragon, HE knows best. insyallah......

      Delete
  3. Cantiknya corak kek. Ada masa (kalau rajin) nak try resipi makcik. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buat lah ayu, soft n creamy...just nice

      Delete
  4. Selamat bercuti makcik. Have a safe journey! :)

    ReplyDelete