Wednesday, August 29, 2012

Robot ke?

When blogwalking, sometimes you want to leave a trace; a comment.

Tapi ada setengah blog tu, bila kita nak post comment, keluar lah indication.....

"Please prove you're not a robot"

Pernah dapat kan? Maknanya robot tak akan dapat teka atau kenal apa characters yang tertera kat screen tu.....

Tapi.........................masalahnya makcik juga tak dapat mem'figure' apa kah characters yang cuba di tonjolkan di situ.....

Apakah makcik juga ROBOT?

Ohhh tidakkkkkkkkkkkkkkkkk!



 Boleh baca?



Can you figure out?


Selalu orang cakap tulisan doktor adalah paling buruk susah nak baca , betul ke doc boy and doc girl?

Tak baik kan depa kata macam tu.........tapi misi boleh pulak paham.


Jadi mintak maaflah sekiranya makcik lama tak komen kat sesetengah blog  tu, bukan apa hanya pasai ni saja....bila dah cuba & dua tiga kali keluar kata-kata kesat

"The characters you entered don't match the word verification......." yg membuat daku rasa spt robot...

maka makcik pun give up dan terpaksa undur diri....


NotaTakTipuPunya:

Sapa yang boleh teka apakah perkataan2 kat dua gambar tu & make sense to me, akan dapat 'lucky gift' from me, boleh gitu?...teka nombor tak aci ya, tak kira, sebab makcik pun boleh nampak itu nombor.




McK








14 comments:

  1. Hello Makcik, betul la what you mentioned. Really very lecheh....buat kita mabuk mata juling nak try figure out apa la those funny characters, numbers.
    Very often I too give up.....otak da la tua kan? Lagi nak buat lintang pukang, ha ha.

    Lagi pun, da comment dua paragraph, kena ini robot check....saya try at most dua kali, lepas tu ta'masuk, saya chabut, ha ha.
    Have a nice day, Makcik.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. U r right uncle....suda baik punya comment, nak post, itu character pun keluar......i am assuming these two bijik "old" eyes already cannot register funny characters.....my old eys are not alone.....many more out there including yours hahahahaha

      Have a nice day

      Delete
  2. betoi mak cik ... saya juga nyampah betoi bila dah taip berjela .. ujungnya dia minta taip huruf pelik-pelik tu ... naperlah menyusahkan orang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq shaty for dropping by......what's yr blog name?

      Tak tahu lah whether these were set by the blog owner atau mereka pun tak realize it is there.......

      Delete
  3. hahaha..boleh juling mata tgk

    saya rasa the gambar first tu ularOpe
    yang gambar 2nd agak keliru sikit sbb huruf 1st mcm huruf m tp ada 1 line kat belakang and bentuk mcm small letter t bersambung dengan huruf e nx one is a h i g e.. i guess the word is nteahige ... yg tu saya nampak.. entah betul ke tak..hihihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus bagus, gigih blu belek perkataan tu. .. Makcik pun nampak camtu jugak......meh Kita buat ayat dari kedua dua gambar tu berdasarkan words yang kita agak tu ye....

      "Ular ke Ape?.....Entahlah Yer....." boleh?

      Ish ish bagi mai address, kira dah menang lah kot ye....:)))))

      Delete
    2. hahhaha...dah kena lah ayat tu...heheheh... betul ke dapat hadiah McK..rejeki merdeka errkkk...hhihihii
      nanti saya email add yerr...

      Delete
  4. psssttttt ....kekadang ... tulisan saya sendiri pun sendiri tak boleh baca!!!

    saya selalunya akan tekan dekat arrow bulat tu sampai dapat tulisan yang saya boleh baca!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aik??? Jauhari sudah tak kenal maknikam?.......parah tu!

      Maybe makcik cuba like you said, gi kacau kacau arrow bulat tu.....thx

      Delete
  5. sekali pandang terus give up... fine, i'm a robot :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, i'd rather be a robot too

      Delete
    2. me Robot jugak...3x try, dah! trus fedup dan givup

      tp Mc kantin punya pasal...10x pun sanggup kak es telek dan belek lg

      Delete
    3. Eh kak es, makcik punya kena macam ni jugak ke?

      Delete