Wednesday, September 19, 2012

Exclusive from OZ....

Pencarian Masterchef Musim 2 sedang berlangsung sekarang. Makcik ada tengok program ni baru baru ni......

Para juri round satu Malaysia buat audition........

HAHAHAHA... macam macam gelagat yang boleh kita tengok........yang makcik perasan.......

Murah sungguh ayaq mata.......terutama ayaq mata jantan....woish hebat...

Tak pastilah kalau dulu pun macam ni jugak, sebab tahun lepas, makcik cuma tengok masa hujung hujung dah.......


Makcik???  heiiiii idok le makcik nak masukkkk....taaakuttttt

Makcik ni stage-fright kata omputih........alah ala ala ketaq satu badan bila orang dok tumpu pada kita...

Bila rasa orang dok tengok, muka pun rasa cam kembanggggg, panassss......ayat ayat power yang ada dalam kepala habih hilang......

Ni bukan apa...kurang exposure kata orang kan.....

Dulu lepas habis study, tugas makcik kat tempat kerja adalah berinteraksi dengan mesin saja...... hujung minggu submit report, sekali sekala saja kena 'public speaking'...

Tapi bak kata pepatah...........(pepatah lama boring aaaa, kita buat pepatah baru nooo)...

Tak Master tak apa, Gaya mau ada.............











Aku ada....kau ada??


McK




12 comments:

  1. wahhh!! hebat la makcik! sy hrtu nk p audition tp ada hal keluarga lak. mebi next year :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah hebat tu, dah ada cita2 nak gi MC. Good luck in advance dear

      Delete
  2. wah..wah...apron masterchef...memang kena ngan oven baru tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh eh blu dok perangat ke? Pakai apron tu kena guna oven lagi mahai la....:))

      Delete
  3. Auntie kalau masuk sure menang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaminnn, (bukan popo na :=D), masalahnya tak akan ada keberanian nak masuk

      Delete
  4. haha...setuju ngan pepatah petitih moden tu "gaya mau ada..."

    saya tak pernah menonton masterchef...asyik clash ngan komitmen depan mata...sob!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Me pun jarang berpeluang......thurs-sat 9pm ch 104 & 105(kot)

      Delete
  5. kalau menang dapat banglo .. sure kuis tepi stage fright tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Banglo....hmmmm nak, tapi kalu muka panassss, kembanggggg, ada brani juga ka?

      Delete
  6. Kelasss tu makcik..order all the way form OZ ya....saya sendiri lupa nak cari apron ni masa gi OZ..ahahahaha...

    ReplyDelete