Wednesday, October 22, 2014

6th Blogversary.......





McK buat lama dulu.....jemputlah tengok :)

Bulan ni makcikkantin dah enam tahun......

Wow, kalau nak ikutkan, orang lain dah beribu ribu pengikut..........

Dah femes seantero............

Tapi makcikkantin tak ramai kawan, tapi makcik dah cukup happy...

Dari buat suka suka, sampai dah macam ni.....suka suka lah juga, hahaha

Caca marba, tidak tertakluk pada satu2 topik saja.....

Sejarah Penubuhan (Cehhhh...)

Masa dulu selalu tengok fotopage....selalu dok cakap sorang2.."macam manalah depa ni buat..." (awat makcik ni stupid bengggg sangat noo)

Then satu hari, pakcik sarankan buat blog...dia start dulu......


Ni first entry dia....



NI DIA LAGI :)

Pakcik dah stop blogging, tapi bagi syarat utk blog makcik....
- selalu mau update...mestila kan
- Selalu put family photo as header .........tu yg selalu tayang muka :)

Then makcik pon beranikan diri....buat blog.....

Ni dia.....




Hahaha, poyo......

 header

 header




Masa tengok ada orang komen.....seronok tak terperi.....

Sampai sekarang, walau tidak update setiap hari, makcik seronok bila update.....lebih seronok bila ada kawan2 komen.....juga gembira bila tau ada  silent readers...

Tapi masih banyak yang makcik tak tahu pasal blog ni......tak explore sebenarnya....

Terima kasih semua....

Next entry, makcik akan letak some "preloved" items to giveaway......insyallah.....


McK




32 comments:

  1. Eceh ceh ceh....

    teringat dulu-dulu... sendiri buat blog, sendiri yang masok.... tengok counter naik 10 pon seronok... padahal sendiri yg masok... haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah betoiiii saya pun mcm tu...sibuk..."eh...banayak view..." pakcik siap dok bagi syok..." that counter EXCLUDE your own view..." iya lah sangat kannnn....

      Delete
  2. Saja nak menambah kegembiraan ulang tahun blog mck...
    sama umur ngan blog lama saya kalau diteruskan...tapi sampai sekerat jalan sebab lupa pasword,....apalah haru tul.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hheheheh....harap2 blog ni akan terus maju...hahahah

      Delete
  3. tahniah mck ..blog masih bernafas sehingga sekarang.
    bila tengok ada org komen , pageview bertambah dan lagi best bila blog kita ada di bloglist blogger yang lain....happy bukan main

    ReplyDelete
    Replies
    1. nafas cungap hap hap hap...tapi tak apa...dari terus tak nafas...kan..

      Delete
  4. selamat ulangtahun makcik... hehehe..... macam saya mula2 buat blog dulu, sama macam komen uncle gedek.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ amin....if not for blog...makcik tak kenal amin kan... :)

      Delete
  5. hahahhaa..sakit perut gelak baca komen uncle Gedek!

    kenapa uncle Troy stop blogging ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahaha

      uncle kata masa nak blog agak kurang.....tengok la blog lama dia...macam english literature...:)

      Delete
  6. Pada saya blogging ni satu kepuasan... sometimes boleh luahkan isi hati... walaupun tak ramai kawan/follower tapi saya seronok je 'berkawan' dengan kawan2 yg ada tu... dan antaranya macam dah jadi close friend pulak walaupun tak kenal.

    HAPPY 6th BLOGVERSARY McKantin! Teruja ni nak tunggu giveaway dan MCK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ Sweetie....i have friends whom i have never met before....but can joke like we see each other everyday.....that's the beauty of blogging

      Delete
    2. oh sweetie....the GA...definitely coming... lambat sikit kot...tak sempat snap snap lagi...

      Delete
  7. sy silent reader puan mck hehehehe happy 6th blogversary!!!

    ReplyDelete
  8. Hello Makcik, wow! Congratulations....and ya...happy blogging, with lots more to come. Enam tahun? That means I know you pun agak2 about lima tahun ada.
    And interesting first posting too.
    Long time back I didn't even know what was or is a blog. Ingat kan batu buat rumah, ha ha ha. Happened to see that in a Malaysia on line news. So saya busybody checked it out.
    Begitu la...at first saya tulis comments only. Then kawan2 baru suggested I start my own. My thinking apa la nak blog about. Then remembered I had brought with me more than 30 old diaries. Thats it. Da ada cheritas.

    Mackcik, apa meaning tu 'marba' and 'tertakluk'? First time saya tengok these words.
    Merbuk saya tau. Marba ta'tau. Itu 'tertakluk' sounds like our Eskimo language.
    You got a gold medal hubby, back you up all the way. Hope one day I can shake his hands. And your 2 handsome sons, both boys too.
    Have a fun weekend Makcik, jangan pegang h/phone when cycling.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello my long-distance kawan....

      If not for blogging, i would not hv known you.....rugi besar ooooo...hahahaha.
      i never actually have diaries like you.....evry year's (new) resolution.....wanna have a diary ....but come year end, itu diary kosonggg saja hahaha

      ??? You only ask "marba".....does it mean u know caca? itu caca bukan itu lansing-lansing tau :):):)
      Caca marba is ( more of) colloquial meaning mix-match, combination of many things....in my blog it means i blog on many things...not confined to only one specific topic.

      "tertakluk" is confined.....get it?

      My gold medal hubby & I just came back from rock to rock 3.8km fun run...start/finish @ hardrock hotel Penang..


      Have a pleasant autumn Lee....looks like I am having a sunny hot sunday today....


      Delete
  9. hehehe....tahniah McK.... saya pun sama juga. seronok bila ada kekawan yang berkunjung dan datang komen. kekadang bila kita baca entri orang lain tetapi tak tau nak tinggalkan komen macam mana. pening pun ada ketika itu nak membuktikan kehadiran kita kepada tuan blog.... hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ eel....kan syok bila ada org visit kan.....senyummmmm ja

      Delete
  10. Happy 6th Blogversary sis..!!!

    Saya pon start in Oct tp 2006.. Masa anak kecik ada lah jgk masa nak bw & update tp laaa ni adei masa sgt lah limited...

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ mulan....you keep blogging ya...nanti i hilang satu kawan

      Delete
  11. Bestnya! saya ni baru berkecimpung...Tahniah tau...:) hehe legend betul tgk header yang mula-mula tu...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Nurul......mesti ada yang baru, barulah ada yang lama...happy blogging :)

      Delete
  12. congrats mck! dah 6yrs nooh...ok la tu. blog saya tu lagi teruk...rasa macam dah berzaman...tapi masih di takuk lama. just for fun la katakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ murni....cek better don't stop blogging....mck pun dulu teruja tau baca sister's little diary.....masa don tgk entry jalan2 obersea nuh...
      keep blogging dear

      Delete
  13. Hi MCK, happy blog anniversary. Wow... to maintain a blog for 6 years not easy. Keep up the good job. If not because of Lee's blog, I pun tak kenal you. LOL

    I'm into my 4th years blogging, hopefully I can maintain it like you with regular update. hehehe....

    Have a nice weekend, regards.

    ReplyDelete