Wednesday, January 21, 2015

The price of clumsiness..............




Bila Cermin ku Retak.......

10 november 2014;






17 January 2015;

Tengah angkat kain di jemuran, talipon dalam poket...seems that phone is bigger than the pocket.....

Bedebok...jatuh.....adoiiiiii, tengok screen dia image ketaq2....

No hope...bawak lah gi kedai....check2..........

Kena la bayaq  to get it replaced, phewwwww!

Peluh aih.....

2 minggu baru boleh dapat semula....baru punya la....depa tak repair yang tu......

Di zaman handphone asyik kat tangan walau di mana berada...............

Apa pilihan yang ada???

Kena beli lah satu sementara nak dapat semula replacement....

Haishhhhh.............






Ada lah check kat forum on cracked phones ni.......hahahaha

Adalah yang kata iP6+ ni sgtlah fragile...dah la besaq kan


Q:


A: Get a new wife
     Wipe the butter off of her fingers.
    Cry



Happy Wednesday
   

McK



14 comments:

  1. betul lah..now phone dibawak ke mana 2 je.. even ke dlm toilet.. dasyat sungguh kita ni.. bila dah jadi cam ne, sure frustrated gilo...

    mana satu jadi pilihan.. i tetap dgn samsung. dah terbiasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, ingat mck sorang je sampai dlm toilet......:))

      Yup guna N2 & S4 before, more friendly

      Delete
  2. Atas sebab2 beginilah Aina guna hp murah je asal dapat call, whatsapp, sms dan kekadang scrool fb or waze.....so kedekutkan...ahahhaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bukan kedekut tu yang oiiii....ikut preference...yes penting is call, sms, waze...hat lain2 tu eksyen ikut peredaran je...

      Delete
  3. nasib sama ngan hp kite,,,x sampai seminggu jatuh, retak seribu cerminnya..hp murah jer tp rasaa ralat jgak...

    ReplyDelete
  4. Kalau hp tertinggal kat rumah, rasa gelisah.. walhal kalau takde hp ok je sebenarnya.. tapi sebab sekarang orang lebih senang call hp berbanding telefon rumah atau office, makanya hp dah jadi satu keperluan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu...sangat2 bergantung kat hp kan

      Delete
  5. telefon samsung acik kena hilang tingglkan atas meja opis je ..kalau pecah tu boleh lagi repair kan Mck..frust..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bedebah betul org tu.....mesti org ofis jugak kot?? Jodoh ngan samsung di takdir tak lama kan...

      Delete
  6. makcik dah guna ip6 eh? hihihi..
    saya masih terkenang nostalgia nokia 3310...hp paling lasak yg saya ada....jatuh berpuluh kali...berderai bateri tercabut,lepas pasang balik,walllaaaaa....macam biasa fungsi nya...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. 6+ doc....besaq lagi dari tapak tangan.....

      ohh che norkiah 3310 mmg sgt versatile...jjbinks masa orientation usm dulu terlatah (kot) & fon jatuh dari first floor....relai....pasang balik....superb

      Delete