Monday, January 12, 2015

First day of school............

Selamat memasuki alam persekolahan buat anak2.....

Ada sekolah di pantai timur yang masih belum di buka......

Mesti ada yang seronok, tak kurang juga ada yang menangis.....'separation syndrome' la katakan.

Hari ni juga jalan adalah super jam, ofis super sunyi :)....yalah mak bapak ambik cuti hantaq anak2 kan.

Mak bapak juga masuk sekolah hari ni...ramai.....kalau perhatikan.....

- Ada mak bapak yang supercool.....hantar anak ke sekolah, depa balik rumah/pi ofis

- Ada yang cool.....hantar anak masuk kelas, depa perhati dari jauh..

- Ada yang hot....hantar anak, depa duduk luar kelas, pantau la anak buat apa.

- Ada yang super hot......anak dok dalam kelas, depa dok dictate dari luaq...


Antara aksi2 anak anak.....hasil google





HAPPY MONDAY



McK




16 comments:

  1. Gambar yang nombor 2 tu memamg 'comel'... :)

    ReplyDelete
  2. opis sy pun sunyi.ramai yg anta anak g sek.sampai ada yg cuti seminggu.

    ReplyDelete
  3. senum acik tengok gambar2 ni..teringat masa anak2 kecik dulu

    ReplyDelete
  4. hehe :-)) ..yang tersangkut kat kerusi tu kelakar..macamana lah dik oi boleh tersangkut tu..

    ReplyDelete
  5. Seingat saya mck, saya ni dlm supercool... kan sebelum masuk sekolah/tadika dah ada minggu suai kenal... first day hantaq siabang ke tadika saya hantar sampai pintu pagar saja... dan tunjukkan kelas dia yang mana satu dan suruh dia duduklah kat mana-mana bangku yang kosong... juga beritahu balik nanti naik bas sekolah... Tadika tu jauh juga dari rumah lebih kurang 6 kilometer. Alhamdulillah! dia yakin dan boleh buat semua tu pada hari pertama.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. tu la tanda sel2 otak dia org berhubung!

      Delete
  7. Hi MCK, OMG....those new students macam macam pattern ada. LOL Alamak, macam mana boleh do orang sangkut kat kerusi!!! Kesian Cikgu pulak, kena buat kerja lebih.

    Best regards.
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. That's what we call creativity Amelia, brain cells got connected too fast! hahahaha

      You kep well, mck

      Delete
  8. ALHAMDULILAH..new year.. anak2 pun naik kelas baru.. pagi ni hantar anak, jalan dah lengang.. maybe sebab mak bapak masih di sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terforget, mck keluar @12.30 to do errands.....silap besaq! Sangkut sana sini...

      Delete