Wednesday, May 13, 2015

Diam Ubi................



Berisi................

Tapi kalau lama sangat, ubi tu jadi kayu lah kan...:))

Banyak lah alasan bila lama tak update....

Tapi yang pasti, makcik tak mau jadi kayu....

Hasrat hati nak jadi blogger tegar........tapi nak lawan orang yang ada dua tiga update sehari memang lah tak boleh...

Nak buat sekali sehari pun belum tercapai lagi....

Ni dah dekat sebulan.....haish....

Ada BW, tapi ada yang tak tinggal jejak pun...

Banyak benda nak buat, macam macam nak kena uruskan, tapi boleh saja...tak ada lah sampai tak dak masa nak makan.....tu yang masih bernafas :)...alhamdulillah..

Sepanjang 'Hibernation', makcik sempatlah juga siapkan beberapa bag.....selain dari yang designnya makcik pernah letak sini....yang ini semua design lain.....



"Tim" 


"Mira"


3-compartment bag


Patchwork....work in progress



Hingga ketemu lagi...

Cheers





McK



18 comments:

  1. cantiknya...rajin berkarya kreatif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. minat kebanyakan orang pompuan kannn :)

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. McUbi...

    tak de yang gambar kamera kamera ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh McSinga....ada tapi tidak memenuhi paiwaian utk bag

      Delete
  3. hahahaha...McUbi kata Dr Singa!

    takpa makcik, diam2 tak update blog sebulan, ada gak hasilnya, buat handbag

    ReplyDelete
    Replies
    1. bak kata pepatah, biar jadi ubi jangan jadi kayu iyo tak? :)

      Delete
  4. Oh ya, lanjutan komen Dr Singa, saya nak tanya " takde yg beg gambar macaron ke?"

    haha

    ReplyDelete
  5. diam-diam ada hasil....ok lah jugak

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. hehehehe.......masih dok mai usm lagi?

      Delete
  7. Assalamualaikum..
    Makcik, sy nak tanya kalau makcik boleh buat cover untuk buku derma darah sebab sebelum ni makcik pernah buat cover untuk pasport kan? Kalau boleh, sy nak tempah please..

    By the way, I'm your silent reader and has been following your blog for quite some time..
    Salam perkenalan McK :)

    -fara-

    ReplyDelete
  8. Hi MCK, all the bags are beautiful. You are very creative and your workman ship very neat and tidy.

    Best regards.

    ReplyDelete
  9. waa.. kelas lah makcik ni. cantik2 betol beg2 ni. jual ker... saya follower baru.. terbekanan pulak dengan blog makcik ni. (^_^)

    ReplyDelete
  10. salam makcikkantin... saya minat sungguh dengan design design beg semua. makcikkantin jual tak?

    ReplyDelete