Wednesday, March 23, 2016

Dia Mai Dah........


Hey hey hey.....you all miss me?

Intro macam lah artis sendu yang buat kemunculan semula ekkk  :)


Satu: Malas nak update. Yang ni tak sapa boleh tolong! Masa dok jalan2, idea mencurah......mai dok depan computer......idea Hang! Habis nak tulis apa????


Then dok communicate dengan kawan maya makcik....blog dia pun masuk freezer macam makcik jugak.

Kami dok motivate sesama sendiri lah.......Amelia dah publish, makcik masih sejuk.

Yes, hari ni semangat berkobar....kobar...kobar...(repeat till fade.. :))


5 mar 2016:

Impromptu(sort of)  reunion gang skolah menengah.

3 sahabat dari KL dah beli tiket  ETS.
Sorang kawan kat sini offered hotel stay....
Makcik offered lunch - sebelum kami bergerak  ke hotel

Update status dalam our group whatsapp...........

Sorang demi sorang menyatakan hasrat yang join...

Sudahnya jadi 25 orang!

Wah, ni macam sudah 'large-scale' plan

So dalam kurang satu minggu, we all sebelah Penang ni got our heads together.

All converged to my house......
Zu arranged lodging, Norijah handle nasi ulam, roti jala, lopis
Me buat desserts, roast lamb & order laska
Rozy, Zizah, Shida jemput 8 orang yang tiba naik train

 Pit: first to arrive


Ada yang dah 39 tahun tak jumpa! Bayangkan.
Apa pun, bila dah jumpa kawan2, jangan tipu lah....tok tok pun boleh jadi budak semula :))
And that's what exactly happened to us..........

Pakcik pun kebetulah dari sekolah yang sama, batch yang sama, jadi semua dia kenal, so no hal lah.


Gelak sembang makan minum bergambar doa selamat.........hari pun beransur gelap.....








 









Separuh pulang ke rumah masing2, sepuluh "budak2 cantik" tinggal belakang nak bermalam & sambung gebang.

Bilik apartment yang di book ada 2 bilik...........nak himpit 10 orang??

Yes, himpit tak pa, bawak bantal je tambah............

Pakcik offered to stay at the apartment while we ladies can continue meronggeng.

TERIMA KASIH PAKCIK yang sporting......

Pakcik dok promote Mangga Asamboi :))


Lepas pakcik beredar ke penginapannya untuk malam itu, kami pun tukar uniform lah....mandi segar and pakailah baju 'malam' pulak.

Zu buat kejutan....bagi hadiah kat 3 orang yang pakai baju kelawaq (hehehe ..read Kaftan/baju tidur ya) yang paling lusuh. Haaaa...tudia, lusuh lusuh pun hadiah dia tupperware jugak tau, bukan tipuware
Memang fun.

Contoh baju kelawaq (google search)


Semua nak tidoq sekali, tak mau masuk bilik, so hampaqlah tilam/toto kat hall bawah, pakat book tempat masing2....gebang lagi............lampu dah malap, ada yang dah senyap.......

Makcik nak sangat tunjuk tempat tidoq kami tu.....best ala camping.......tapi tak boleh lah noo....

12.30tengahmalam.....FBO kata siku ketaq, dah sudah, apa hal ni fbo? (fbo = panggilan kami padanya masa skolah dulu)
Dia kata dia jab insulin tanpa makan tadi........laaaaa...awat tak habaq.

Jan, Zurol, Jah pun bangun teman fbo makan........jah and jan go sleep; fbo and zurol continue sembang lagi.....

Dah warning awai2, alarm semua OFF, sebab azan subuh boleh dengar jelas...........

4.30 pagi, satu alarm bunyi........semua orang terbangun kecuali tuan punya alarm! Cemana tu??


Lepas subuh pakat sembang lagi......minum kopi makan roti-benggali-teloq-ketaq.....kat rumah



9.30 pagi ahad; 3 lagi join us for breakfast at Kayu Nasi Kandar...jalan kaki je dari rumah makcik...












                             Roti tisu                                   Abg mamak kasi tempat khas; boleh gebang kuat2







10.30 pagi; time to send Zurol yang fly all the way from Bintulu just for this get-together.

Zurol (left) all the way from Bintulu... 
with Zu; yang initiate this gathering to happen

Lepas tu shoot terus ke Penang Road; ronda ronda pekena cendol and rojak...


Time to say goodbye.............

Konvoi pulak ke train station B'worth untuk hantar last batch......

Seronok sangat dapat berkumpul macam ni.Selalu pun ada kumpulan kecik yang jumpa tapi so far yang ni lah yang terbesar, alhamdulillah, moga persahabatan berkekalan.



Note: Mungkin setengah tak berapa nak faham sebab makcik guna bahasa kampung, tak pa lah, just see the pictures and imagine people having FUN!



Friendship... is not something you learn in school. But if you haven't learned the meaning of friendship, you really haven't learned anything.

Quote: Muhammad Ali



McK


















16 comments:

  1. waaa.. seronok yek jumpe kengkawan lame... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seronok ya amat dapat "kembali ke sekolah" :)

      Delete
    2. Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111




      (((( BUKA BLO DANA GHAIB DAN NOMOR GHAIB MBAH RAWA GUMPALA ))))







      Ass...saya tidak menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan ini semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya yang dulunya bukan siapa-siapa bahkan saya juga selalu dihina orang dan alhamdulillah kini sekaran saya sudah punya segalanya,itu semua atas bantuan beliau.Saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan nomor dan dana ghaibnya,alhamdulillah kini saya sudah bisa membuka usaha kembali yang dulunya pakum karna masalah faktor ekonomi dan kini kami sekeluarga sudah sangat serba berkecukupan dan tidak pernah lagi hutang sana sini,,bagi anda yang punya masalah keuangan jangan sungkan-sungkan untuk menhubungi MBAH RAWA GUMPALA karna insya allah beliau akan membantu semua masalah anda dan baru kali ini juga saya mendaptkan para normal yang sangat hebat dan benar-benar terbukti nyata,ini bukan hanya sekedar cerita tapi inilah kisah nyata yang benar-benar nyata dari saya dan bagi anda yg ingin seperti saya silahkan hubungi saja MBAH RAWA GUMPALA di 085==316==106==111

      Delete
  2. tak dapat bayangkan...mesti fun MCK kan

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...sama lah my blogs pun sejuk beku bersawang tak berupdate :p

      last saturday i pun baru berunion with my Balik Pulau classmates..some tak jumpa since after SPM..

      Delete
  4. Sportingnya Pakcik...bagi chance kat Makcik utk santai sakan2 dengan geng. 73-77 aihhh Aina lahir pon tahun 75 ahahhaaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaha dah confirm cek 15 tahun muda dari makcik okay.....terserlah sangat ketuaan ku

      Delete
  5. seronok kalau dapat jumpa kawan lama ni
    memang tak cukup masa bersembang rasa masa laju je berjalan kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam tak mau tidoq pun ada.....cerita tak habeh ;)

      Delete
  6. Hi MCK, arhh.... finally dah update with a beautiful gathering posting. Betul, nothing like keep in touch with classmates or childhood friends. At least ada chance jadi budak budak lagi and refresh our memories the silly things we did and said. hahaha....
    Nice pictures and many delicious food.

    Me too, still keep in touch with my bunch of classmates from standard one. Some after 32 years baru jumpa balik. Thanks to the new technology facebook, whasapp that we can still "see" our friends everyday even thou many are staying in different states or countries.

    Have a nice day, regards. I know it's very hot but jangan masuk freezer lama sangat. LOL
    Amelia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Amelia,
      Hahaha i datang semula ke KL.....and still here ;)). Next week balik penang, update blog lagi ;)
      Cheers

      Delete
  7. Mck hari2 kita jenguk blog mck. Takde update pun kita jenguk selalu. Takut miss. Hehe. Anyway meriah reunion. Sayapun baru up satu story pasal reu.. memang betul suma jadi budak2 semuka. Hehe. Welkembek my blog fren..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alaaahai ciannnn dia jengok rumah makcik tak ada "hidangan" baru.
      Saya berjanji akan mengupdate blog sekerap mungkin....(nampak tak ai angkat tangan berikrar?) :-D

      Delete