Wednesday, December 8, 2010

26 years strong....& growing stronger


Happy 26th anniversary to us!

Masih ku ingat kejadian lebih kurang 10 tahun lalu.........


mc: hello.....oh thank you very much

pc: awat? pasai apa? untuk apa?

mc: oh for the bouquet lah.....

pc: oh oh oh ok. 

from the conversation i realised pc tak ingat sebenarnya, his secretary yang buat kerja tu....so lepas tu, mc bagitau michelle, "...don't buy flowers anymore ya.....they're expensive & don't last long...."

Ha ha ha, tu lah cerita.....pakcik ni dia ingat makcik je, date selalu lupa.....tapi pagi ni, dia message "....happy anniversary...."  ermmmm secretary peringat lagi ke? (tak baik makcik bersangka camtu kan?)

Teringat pulak nak letak gambar zaman dulu kat sini, cari cari entah mana pulak...kena lebih gigih kemas rumah, entah entah ada kot di sebalik semak samun....

Apa apa pun, macam semua orang lain, makcik berdoa agar kehidupan makcik sekeluarga di berkati Allah di dunia & akhirat.....amin.

- Work like you're living forever, Pray as if you're gonna die tomorrow - 

15 comments:

  1. Happy anniversary pakcik & makcik!! ; ) Semoga kekal bahagia ke akhir usia bersama. Btw, tak faham jugak kenapa lelaki ni liat nak bagi bunga. My husband pun tak gemar, tak tahan lama katanya. So tak romantik. ;p

    ReplyDelete
  2. happy anniversary makchak&pakchak! may you live happily ever after. after 26years, pakchak pun dah ingat la date tu. huhu.

    ReplyDelete
  3. Happy 26th Wedding Anniversary MC & PC!!

    ReplyDelete
  4. Happy Aniversary...
    26 years memang masa yang sgt lama tu..really Sally sgt suka tgk your happy life with PC..semoga yang bahagia seamkin bahagia hendaknya..

    ReplyDelete
  5. Happy Anniversary!! Semoga bahagia bersama dunia & Akhirat, Insya Allah!

    ReplyDelete
  6. Happy 26th Anniversary Makcik ngan Pak cik..semoga terus berkekalan dan bahagia, Amin:)

    ReplyDelete
  7. hepi anniversary m.uda & p.uda!

    ReplyDelete
  8. Amiin, semuga sentiasa diberkati. Happy anniversary KT & 1.

    ReplyDelete
  9. Ayu,

    TQ. Tak apa dia org tak kasi bunga utk sehari tp kita dpt kasih romantik sepanjang tahun.

    Wawan,

    Macih wawan


    Dyana,

    Tu lah kena banyak sabaq, macam jugak pak caq kena sabaq dgn kerenah mak caq. :))

    ReplyDelete
  10. TLee,

    TQVM, yr name shud be in there too as 'the other' sec...he he missed it.


    Sally,

    syoknyaaa, insyallah sama2 kita doa jodoh berpanjang & kasih sayang berterusan ye.

    ReplyDelete
  11. UBI,

    TQ. Aminnnnn


    TTM,

    TQ, memang kena semakin bahagia, kalu dia tak mo kat mc, "diii mana, kan ku cari ganti..." bak kata P Ramlee. :=)

    ReplyDelete
  12. Atie,

    TQ. esok iols nak g kl, pak uda ada miting.


    Dolly,

    ??? biaq betoi?? how r u enjoying yrself there?.....ooooo i know...via iPh kan?

    ReplyDelete
  13. Happy anniversary mc, moga bahgia hingga ke syurga!

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete