Friday, August 30, 2013

Gotcha........ada apa dengan tiga kupang....





"Anam puloh sen kaka..."

I was like......confused, aku park kejap ja, bli ayam, bawang, sayur n out. Boleh agak2 la timing tu.

"Ok, you tulis resit please......"

"Anam ploh sen....."

"Wokeh, saya tauuuu...tapi you tulis itu resit dulu, saya kasi itu duit..." sora pon ada kuat sikit laa...


Mamat tu.....bangla, india, nepal, gurka, ??? ala ala gitu le rupe die tu..............

Dia ambik henfon dari poket...tengok jam lah tu.............

"Oh sorry kaka, tiga ploh sen..."

No further explanation, pakat fikir sendiri lah kan.............

Pekerja parking.............imported lagi tu..............






Baru perasan...no keta pun tak ada......
wonder if i should report....
tak pasai pasai sebab tiga kupang, aku kena bayaq 15 hengget saman nanti

Bukan apa, nanti takut mai surat saman parking.......masa tu, kita pun dah lupa dah bila n dimana...

Bukan lah banyak mana tiga kupang tu pun......


Pada yang tak faham; 

tiga kupang = tiga puluh sen




McK

10 comments:

  1. Saya bengang betul kalau pi Gurney Drive tu..malam malam pun penuh mamat jaga parking ....area Bayan Baru sekarang pun kalau letak kereta kena bayar parking ke makcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya....kat astaka depan rumah makcik (char koay teow) pun dah kena bayar sekarang ni

      Delete
  2. maesiaku...konpius...mana mana pi bangla atau indo!1
    melayu????

    ReplyDelete
  3. ada rasa nak panggil imigresen tak masa tu..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. YUP. but first i m going to the council...today

      Delete
  4. Hi Makcik, ha ha ha, you very pandai la. Love your "wokay"! Long time never heard that. My Indian friends old days would say that.
    Ya la, I still remember, Penang, KL, mana pun...selalu kena this parking ticket, nak bayar, that fellow da hilang...ten had to line up at the payment kiosk....
    Often they ask for money and let us park free, 30 cents....for more than an hour.
    Mana pergi had to pay....and me having to visit customers all over too!

    Luckily where we are parking everywhere is free, except downtown Toronto, 23 miles away.
    Have a great week, Makcik...love reading your bahasa..."sora pon ada kuat...".
    Holy Smoke! 'suara da jadi sora pulak! Ha ha ha.
    Have fun.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee,

      Missed reading yr stories...been in and out since raya...

      haha, i thought you wud say..."makcik apa tu *sora*??..." hah you seem to know now...mind my language..hhahahahhhaaa.

      You have fun...it's been rainy penang past 2 days, good as it was hazy before that.

      Thanks for dropping :)

      Delete