Tuesday, August 13, 2013

Salam Syawal........2013



Selamat Hari Raya Aidilfitri




Patutnya gambar atas tu untuk entry pada hari raya, kira cam kad raya laaaaa...tapi dek kebizian sana sini,  maka harini lah kita letak :))



Setiap tahun makcik akan tukar my header photo.....sempena raya dan pakcik punya request; mesti letak gambar family.

Likewise, tahun ni pun sama, cuma lambat sikit sebab foto lambat sampai ke tangan makcik...

Tiap kali raya, dah macam tradisi, makcik sekeluarga balik ke kampung makcik.

Lepas tu mula lah fikir 'prop' untuk sessi bergambar.

Kali ni, bawak pelita, siap prop bawah pokok...tetiba datang idea lain bila nampak batang/dahan pokok manggis.....

Hehehe, masuk dalam rumah and cari kain batik arwah mak dalam gobok..........

Maka terhasil lah..............





makcik sekeluarga



Abang makcik sekeluarga



Adik pakcik anak beranak






Anak sedara sekeluarga



Anak sedara suami isteri



Anak sedara




Ladies-in-colour Men-in-black






Us at home


Masih banyak lagi gambar yang belum edit/resize.

Buat semua yang gambar2 belum ada kat sini...sabar ye, bila siap nanti i upload lagi...untuk kenangan nanti





Mck




27 comments:

  1. selamet hariraya maaf zahir bathin makcik tuuu..?

    ReplyDelete
  2. salam makcik..selamat ari raya..agak2 bila boleh beraya umah makcik ni hehehe..
    nice pic.memang cantik buat kenangan sepanjang zaman..
    eh mck, raya ke 3 son1 ada pi pangkor ke?rasanya dia..tak tegur pun la.bukannya dia kenal pun hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh zie....hujung minggu makcik sampai september adalah sibuk (cehhhh sibuk tuuu).

      next week weekdays boleh lah..nanti kita plan tengok camna..

      Zie, your mata is very sharp! Betoi tu son1 pi pangkor...shooting orang kawin, raya 3 & 4...kalau nak tegur, kena bagi tau kawan makcik kantin..jadi dia tau le...jah, kathy & makcikkantin adalah orang yg sama tapi masa/era yg berlainan..:))

      Delete
    2. masa tu son1 baru sampai jetty.zi ngan shah q nak balik lumut.saja jalan2 kat pangkor hehehe
      kami tunggu jap kot2 mck pun ada.dh kompom xde baru kami naik feri:)

      Delete
  3. Lovely pictures n lovely families......
    Selamat Hari Raya Aidil Fitri makcik kantin sekeluarga.....maaf zahir batin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ and SElamat Hari Raya buat liza sekeluarga juga...

      Delete
  4. nice prop! teruja saya tengok kat fb mck hari tu...very the kampong scene..i loike! kampung mck belah mana...?

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ siti (ke murni?)...makcik cik from Kg Selamat, Tasik Glugor....depan skolah menengah tu

      Delete
  5. Assalamualaikum

    Cantikss gambar2 sini. Lovely scene..

    ReplyDelete
  6. eh, cantikla. tapi tepi buai tu mcm ada sangkar. sangkar apa tu makcik..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha depa ambik ja sangkar tu situ untuk banyakkan 'prop'...sangkar kucing kalau tak silap

      Delete
  7. Kakcik suka header tu... harmoni. :)

    ReplyDelete
  8. selamat hari raya buat MCK sekeluarga.... belum terlambat lagi kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehhhh tak lambat..syawal tigaploh hari :))

      Delete
  9. Hello Makcik, I suka your header gambar. Aha! No need to tanya apa motorbike your sons suka, ha ha. Love your decor, very classy. And banyak raya cookies.
    Waaa hai! Makcik punya gang satu battalion....all looking good. Nampak ada burong tu. part of the gang. Apa burong tu?
    Makcik, your hubby very good looking gentleman, and your sons pun boleh buat SYTs lintang pukang, ha ha ha.
    And you too, like we Canadians will say, "you're looking swell"! Meaning, Malay translation? 'Bukan main lagi tu', ha ha.
    Ila tada lagi? You nak I pinjam Katrina? Buat kopi for Pakcik. Ha ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Lee. I change my header once a year.
      Decor? Looks more like galery now...
      Wah my hubby bacha ini mesti senyum sampai telinga :))..my sons too
      No more Ila now....katrina pun tak mau.....pakcik buat kopi sendiri..hahaha

      You take care..come to penang I buat ketupat rendang specially for you n mrs lee

      Delete
  10. Suka header baru makcik. Meriahkan bila ramai2 masih sempat posing2 sakan2 kalau family Aina alamatlah nak kumpulkan semua hazab...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik pun selalu ambik sapa yg ada ja...memasing dah ada extended family

      Delete
  11. suka tgk gambar mck sekeluarga..anyhow..Selamat Hari Raya buat MCK sekeluarga..err.gambar pakcik ada iras Azhar sulaiman la..grrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat hari raya sally...yaaa azhar sulaiman...ramai yg ckp camtu...haritu dekat curve, ada sorang trus mai tanya...haha jenoh pakcik geleng kepala...

      Delete
  12. alaaaaa....
    apesal dia gunting rambut......


    salam aidik fitri McK!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh? Kutu dah sesat gamaknya..tu yg kena potong..hehe

      Salam syawal buat dr singa sekeluarga

      Delete
  13. Replies
    1. Ehh ironman jaga jgn pelita tu padam :)

      Delete