Friday, November 8, 2013

Hati hati ya.......

Last week makcik publish pasal kakak tu tanpa takut sandang bag while riding a motor bike...

Wednesday; terima berita my  friend kena rob, right in front of her gate.

Dia keluar pagi hantar anak gi skolah....

Sampai rumah, baru dok slow nak park depan gate, penyamun ni dah smash cermin tingkap penumpang depan........tergamam.........

Tak sempat nak buat apa....whole bag gone in split second.

Two of them.......on motorbike....


Nampak macam tak ada tempat yang selamat sekarang............

Hati hati lah wahai sahabat di kasihi di luar sana......peringatan untuk sendiri juga.....


Gambar (stock photo ler konon)...tak ada kena mengena dengan cerita di atas...









Have good weekend all





McK




13 comments:

  1. bahaya di mana mana kan skrg ni MK.sedapnya tart tu.

    ReplyDelete
  2. baru harini kejadian ragut dpn rumah sy. kesian mamat yg berjalan kaki tu terjatuh. tapi dia kuatlah pegang beg dia. beg selamat. baju kerjalah kotor.
    makcik, cmne nak buat tart kat bawah tu.. cantik.. nampak sedap..yumyum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai tak sangka lelaki pun kena juga...

      tart tu 'tart malas'...tart shell mmg makcik buat lama dah....just pump whipped cream dlm tu and letak fresh fruits...tak boleh letak kat luar lama2 le...cair cream tu...tapi sedap la

      Delete
  3. tiap-tiap hari banyak sangat dah kes ragut, rompak, pecah rumah...scary! pi mana-mana pun rasa tak selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena guna beg plastik see thru kot ...

      Delete
  4. saya peratikan masih ramai lady riders mempamerkan beg secara terbuka..MASIH RAMAI DAN MEREKA TAK AMIK IKTIBAR..!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya..yg tak prihatin pun ramai, yang very cautious tapi kena juga lagi la kesian kan

      Delete
  5. assalam teringin pulak tengok pulut kuning...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa buat la...kejap saja...masak pulut dgn santan (+air) and garam + kunyit mcm nak buat ketupat pulut tu....bila dah kering sikit, kukus...sat saja dah siap

      Delete
  6. betul tuh McK, sekarang rasa rasa macam kurang tempat selamat, waima tempat itu digazetkan sebagai "tempat selamat"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Depan balai polis pon depa boleh buat....macam nak mencabar pulak

      Delete