Friday, March 28, 2014

Jumaat: kalau handphone hilang dalam rumah....

Bulam March ni adalah bulan sedih buat Malaysia .......

MH370.....

PM pun dah announced yang ianya berakhir di Lautan Hindi.

Salam takziah buat semua keluarga yang terlibat......

Tahniah pada semua yang terlibat secara langsung dalam misi mengesan/mencari/menyampai maklumat.

Sedih dengan ketidak-prihatinan sesetengah orang....orang malaysia juga......

Yang memperkecilkan usaha kita sendiri menyelesaikan kemelut ini....

Memperlekeh  menteri/yang terbabit buat PC.

Kadang rasa macam nak jawab saja bila tengok/baca status memperlekeh macam tu.

Tapi teringat; kalau kita dok emo masa jawab tu...kita pun macam kurang cerdik...serupa depa juga....walau kena terima hakikat kita memang tak berapa cerdik pon....

Talking/discuss among ourselves tu okay lah, tapi bila letak status kat social medium...sesetengah tu hanyalah menyerlahkan kebodohan/keangkuhan sendiri.

Pastinya kerajaan kita ada information yang mungkin tidak boleh di kongsi secara detail...considering ini membabitkan banyak negara. Pastinya investigation tidak berhenti di sini....silalah paham.

Kita hilang henphone dalam rumah pon dah kelam kabut....., kadang kena mintak orang lain tolong 'call'.....akan dapatlah if it's within the 'radar' or if the battery masih ada...

This is my public 'diary', boleh rujuk di kemudian hari insyallah. Dan mungkin juga akan dibaca oleh orang lain juga.....

But here i would like to say;

- If you feel you know so many things, go volunteer to help the rescue team.

- If you feel our top guns not doing a good job, get out of Malaysia....go to where you feel you belong.

Sudah sudah lah emo hari jumaat ni..sekurang2 dah keluar sikit berat dalam dada nih...


Happy weekend all...next week I share my across-the-border pics

Cerek teh made-in-India yang cantik



McK



23 comments:

  1. That's the spirit all the Malaysian should have!!
    Cantik nampak ceret & cawan.......

    ReplyDelete
  2. india n cili tak dapat dipisahkan..

    ReplyDelete
  3. happy weekend.... dah pening bila baca pasal MH370 kat laman sosial....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn, sampai malas nak baca..esp the speculations yg melampau

      Delete
  4. I was once lost my phone in the house. Totally lost. No coverage at all.
    Literally disappeared. There were only my mum and I at the house at the time.
    Yet, disappeared just like that. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu kira kes teruk tu...tak boleh buat post mortem, black box tak ada

      Delete
  5. Assalamualaikum,
    semoga kita sentiasa terhindar/beringat tentang fitnah zaman moden. menulis status tu mudah sahaja tapi itulah gambaran siapa kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu anyss....kena sentiasa beringat kan

      Delete
  6. Hello Makcik, where I am hari2 buka Tv will see, hear about Malaysia and MAS missing plane.
    Really sad still no trace of where it has disappeared.
    And betul kesian the parents, relatives, friends semua nanti word of what happened.
    You keep well, Makcik. Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee,
      So true, pity those loved ones...tak mau dengar pun, mesti dengar juga.
      Other than news announced, all still hope for some miracle to happen.
      Take care

      Delete
  7. Uncle Lee pun dah menghilangkan diri /hilang sekarang macam MH 370

    ReplyDelete