Monday, March 31, 2014

Khop kun krappp.....


Selasa: 25 mar '14.

Bersama 2 saudara lagi, makcik & pakcik menaiki van dari Kuala Perlis menuju destinasi.

Kita di saran masuk melalui Padang Besar, alhamdulillah tidak sesak langsung.

Van sewa menghantar kita terus ke Haadyai, perjalanan yang mengambil masa lebih kurang 1 jam.

Lepas makan & check -in hotel baru lah pakcik perasan;

Floating market & Night market ada hanya pada Rabu hingga Ahad, hmmmm kita awai satu hari la pulak!

Change of plan, kita sewa tuk-tuk menuju Songkla.

Dalam perjalanan, kita singgah ke Elephant Sanctuary.....







Gayat weh...kita tak naik gajah....bagi makan & belai belalai saja....

Terus ke Samila Beach lepas tu.....aquarium juga sudah tutup masa kita sampai (weekdays tutup jam 5.30ptg), so kita orang jalan2 saja lah tepi beach tu....



Sempat menikmati Coconut ice-cream yang sungguh sedap....
isi kelapa, ice cream, sikit pulut & sikit buah-buahan..best



Ehhh...makcik sempat 'yeeeee-haaaaa' @150 bhat (~RM15). 
Nasib baik kuda tu bertutup mata & abang jaga kuda tu tak lepas tali.... 

Jom!


Rome lah sangat



Surfing the dryland :))


Male female reflection?



Garuda jadian


Heyy.. Ridzuan Tröy, lu bilang gunung pun lu sanggup daki; 
lautan pun lu sanggup renang.. ...
apasal parit kecil tak berani lompat! Cehh katak pun boleh
[Caption yang Mck letak kat FB :) ]



Heroin "Free Willy"


Alololo...........


Heyyyyy, bagi la bag aku balik!!!


P Ramlee kata: Aku mati dalam iman



Oooooo, hang kacau bini aku....


Tik tok tik tok...



Kita rehat dulu ya.....

Banyak lagi sebenarnya gambar2 dalam muzium tu. Baru 3 bulan dibuka.  Tak rugi bayar  THB300 untuk masuk.
Balik hotel, kita ronda2 sekitar...nak naik bilik haruslah tak keluar lagi.


Semua orang tau la kan, city lights up when the sun goes down. Tepi2 jalan mula penuh dengan gerai yang menjual bermacam2 dari cenderahati ke makanan......kami makan mango pulut for the second time within 2 hours :)....


@gerai tepi jalan
Harga antara THB200 satu bekas ke THB500 se-ekor
surprisingly, ramai pelanggan tau..
Dah di goreng separuh, bila order digaringkan lagi 
& di makan dengan sos. 
Dah kenyang, kami tak makan yang ni



 psssttt...sebenarnya pakcik adalah takut dengan mr elephant ni...
ada ka dia 'baling' je pisang...manalah dia boleh 'sambut' dgn belalai...
hahaha...makcik bagitau ni dengan izin pakcik tau...
ai nak gelak lebih sikit boleh ke darling? HAHAHA..


Satu hari kat Haadyai, kita balik entertain sedara dari S'pore ni kat Penang pulak. Pusing satu pulau cari durian......satu tempat ni je yang ada.....

Tidoq lena abang lan dapat musang king


McK





11 comments:

  1. Assalamualaikum,
    Karp kun kaaa

    Nasib baik tadak gambar pulut mangga....kalo tak, mana mau cari yang sedap mcm kat sana hu hu hu hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam....mango pulut? Last menet remove sbb diri sendiri pun dok terbayang teringat :)

      Delete
  2. wah..syoknya.. 3D sana nampak lagi menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup. Betul Ha...banyak lagi tau n mmg cantik

      Delete
  3. bestnya ke hadyai...luar negara yg paing hampir dgn kita di utara.
    bestnya muzium 3D.

    ReplyDelete
  4. kalau kita hulur makanan kat gajah tu kannn..
    nanti dia ambik slow-slow dengan belalai dia..
    dengan belalai yang berair luir....

    cantik aaa gambar kat 3D art tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha seriau juga masa sua pisang tu..takut dia tersedut tangan sekali..nmpj cam sticky vacuum

      Delete