Thursday, March 6, 2014

Potato Salad & Bags.....



Potato Salad PakSu.
(sumber: my paksu)

Nak share a simple potato salad.....


Bahan2:

Potato (Mck guna washed potato)

Mayonaise
Mustard
Cherry tomatoes
Feta Cheese - chopped into small bits
Chinese parsley- chopped
Spring onion - chopped
Kaffir lime leaves - slice/chopped

Boil potato & drain. Remove skin if you don't like skin.
Mixed All the rest in a bowl. Use a little bit of oil/herbs in that feta cheese
My paksu added sedikit Tumix juga...your choice
put in potatoes and mix till well coated.
Serve



Ilham asal Paksu..potato sebiji2




Olahan Mck...potato potong 4, 
addition; Japanese cucumber, roasted capcicum


Kaffir lime leaves (daun limau purut) beri sikit kelainan 



Nama pun salad kan, jadi boleh lah letak apa2 ja yang difikirkan sesuai...

Selain dari jalan2, rayau2...makcik tengah gelut (bergelut?? hamboihh, guna perkataan....)
 nak siapkan tempahan bag..........





yang dah 95% siap.....


 Yang dok menunggu giliran............




Work harder Che Jah!




Khas buat tatapan che singa




McK





20 comments:

  1. cik jah..

    kalau jumpa gambaq/corak kamera
    habaq na..
    cheq nak odar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha......ada...tgk balik entry...ada tambahan, tapi cam kurang sesuai sikit nak buat bag. insyallah kalau jumpa a better Q mtrl will tell u

      Delete
  2. Oooooo... kaffir namanya.... :)

    ReplyDelete
  3. Wah tak sangka Che Jah pandai buat bag. Cantik2 tu ….

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh la YB..nak kata terer sangat tu idok lerr...

      Delete
  4. wahhh banyak tempahan, chaiyok2 makcik. Bila dateline nya tuh? Menarik gak ni, xpenah lagi rasa potato salad with kaffir lime leaves

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik nye customer...dateline open, hahaha tapi tak kan lah kita nak biar lama2 kan...most order dari dec dulu and try to finish by march la...

      Delete
  5. Entah bila nak oder jugak sebiji, nanti nak penuhkan tabung dulu ye...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha aina, takpa..isi lah tabung dulu...bialah daku habiskan tempahan berderet ni dulu

      Delete
  6. salam makcik kantin…..adusss dok intai2 handbag lagi. btw ye aritu ramai yg bgt xleh msk blog ros tapi alhamdulilah dah ok skrg….

    ReplyDelete
    Replies
    1. ros boleh tgk mck punya label kat kanan tu under bags/purses..kebanyakan (walau tak semuanya) ada di situ.

      Delete
  7. Bestnyaa .
    Hari tu jumpa nama pokok Kaffir kat taman herba penang, dok fikir apa dia.... tkasih no..
    Beg tu sgt cantik. Teringin juga.

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum McK. Macam mana nak order bag tu? Teruja lah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. SnS, TQ for dropping by....boleh tengok kat label McK "bags/purses" kebanyakan design ada di situ...ada juga yang tak masuk lagi...

      Boleh ja pm kat FB - khadijah puteh atau email khadijah.puteh@gmail.com

      Delete
  9. Makcik, your meal sound and looked delicious. Tapi potato? Hmm. Carbs la. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tata sayang....tukar guna garbanzo & other veges..or chicken ....tak payah letak potato....& kalau dah makan sepinggan POTATO salad, tak payah dah makan nasi lagi...potato n nasi tu cousins kot...

      Delete
  10. Hello Makcik, I suka tu potato salad....and your salad looks sedap! Isteri saya pun ada juga buat ini, and I'll drop a bit of chilli sauce, ha ha. Makcik, I don't know you boleh dapat our Canadian potatos where you are, but if you see 'Yukon gold', itu la dia. Try it....and it'll make other potatos macham from Simpang Empat.

    Wow! I suka your handbag covers....looks like you very busy doing them...tada cycling lagi?
    Makcik, your bags, maybe if you not done it, maybe can make a small pocket for h/phones on the back, or side? With a button cover . Just a marketing idea.
    You have fun and keep well.
    Lee.

    ReplyDelete
  11. waaahhhhh cantik2 beg dah siap tu...

    ReplyDelete