Tuesday, May 20, 2014

Naik Ambulan...


After Mother's Day come Teacher's Day.

On both days, i wasn't that lucky.........

MIL got hospitalized on mother's day eve and spent good 3 days at the hospital...

Then on the evening of 16th, the ambulance came weeee wooo weee woooo to 'fetch' me..

Hahahaha cakap omputih you!

Yes, pengalaman naik ambulan tanpa rancang, bukan yang duduk (peneman) tapi yang tidur!

Semua belaku cepat....6 ptg tetiba rasa cam pusing2, 6.30ptg suda wekkkk wekkkk wekkk atas bawah.

By magrib, pakcik balik ofis, makcik tak boleh bangun dah..terjelepuk depan pintu bathroom.......muka dah biru, kata dia lah, makcik tak dan nak tengok cermin dah....

Dia talipon ambulan & dengaq jugak pakcik kata "...tok sah pasang siren naaa...." :)

Akak & abang misi lah dok 'peghoseh' (read: handling/attending to me)...sekali dgn pakcik lah ofkos.

Makcik tak boleh buka mata sebab rasa nak muntah, apa lagi bila dok bergoyang2 depa dok bawak turun stretcher dari tingkat atas....

Masuk ambulan, misi dok check pressure bagai..pakcik dok urut kaki, sambil bagitau dia ada...don't worry katanya......

Dah sampai hospital, biasalah kan, nak cerita pun, procedurenya sama lah semua......

What, when, why, how, where semua keluaq lah.......masuk wad.

Soft diet, low fat diet, non spicy diet...............

Berkampung lah selama 3 malam dua setengah hari.......lepas first day tu, tak lah teruk dah, cuma letih letih manja lah gitu......abang pun ambik cuti...apa lagi lentok lebih la makcik kan :))

Hahahaha cerita macam lawak, tapi masa jadi tu....no joke weiiii.....

Balik rumah pun makcik masih tak masuk dapoq, mak sedara ambik alih kejap tugas tu......


Flower fruit basket......



 Pakcik 'seludup'.....makcik 'curi' makan :))


Terima kasih kawan kawan yang bagi get well wishes, juga pada zie yang mai bawak buboq caca...sedappp....juga perkhabaran indah :))

McK 






21 comments:

  1. la....
    awat tak habaq...?/
    [ macam lah dekat kan..?! :( ]

    wek wek wek atas bawah??!!
    lembik gila tu!!

    rehat ya!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ...dok rehat ni sambil2 angan2 pi bromo

      Delete
  2. Allahhu Rabbi. ..

    Alhamdulillah McK dah buleh menuleh ...

    Awat? Zie dah ada isi ka? Alhamdulillah sekali lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah...hari ni satu hari asyik ngadap siniiiii je

      zie isi ngan buboq caca lah kakcik :))

      Delete
  3. Alhamdulillah. Jaga diri baik baik na makcik.

    ReplyDelete
  4. Hi dear Kak!!!! Apa khabar? Hope you are doing better now there! Thanks for stopping by my blog ya. I've slowed down on blog, more in FB now,,,hehehehe :)

    Take care dear!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Love..TQ....ya looks like you slowed down....never mind, there's always ups and downs :))

      Delete
  5. Sad story but u wrote it bila baca x jadi nak sad. Huhu. Anyway, glad that ure ok now.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sad story made interesting...sendiri punya cerita boleh la...org punya mau kena hamput

      Delete
  6. senyum-senyum baca cerita ni walaupun hakikatnya cerita yang sedih.. ampun

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apaaa.....it was meant to (put a smile on everyone's face) :))

      Delete
  7. Mck...
    Baru perasan entry ni. Semoga dirimu segera sembuh ye.

    ReplyDelete
  8. Dok jenguk2 gak kat FB McK & Encik Troy, mcm dok kat sepital. Semoga sihat selalu yer McK.

    -silent reader-

    ReplyDelete