Sunday, May 11, 2014

Mother's Day @ W106......

Hari tu complain tenet macam siput....haaaa, come the 10th....hamboih, speed laju ala usain bolt!

Makcik happy surfing speed dah laju tapi.......otak pulak tepu, minda termangga & anak kunci mangga tu dah lupa letak kat mana.........

Haishhhhh, signs of old age....




View of 1st bridge & part of Pulau Jerejak . 
The tarred road is the new bicycle/jogging track.



Happy Mother's Day to all ladies...indirectly, you are all mothers...... in one way or another.....

Tapi kan, kalau fikir fikir....hari hari adalah mothers day!

Hari hari mak kena buat kerja, pi ofis buat kerja, balik pun kerja jugak....cuti pun kerja mungkin bertambah...kecualilah keluar dari rumah...ie gi jalan2 kan?

In short, mother's day is/are actually all year round.

Bapa pun ada yang gitu juga kannnn, satni kecik hati kaum bapa....tapi adalah masa bila bapa balik kerja boleh relax baca paper...."Jemah, buat kopi secawan......" sambil tunggu jemah siapkan makan malam.
Lepaih makan, Jemah basuh pinggan, cuci dapur..Leman pi tengok tv.....

Eh eh eh....I deserve that time...i worked soooo damn hard at the office....- kata Leman

Hahaha, gitu la ceritanya....perbahasan man/woman yang tak kan selesai sampai bila bila.....



You need each other's support...
without which, you topple.


Wokeh wokeh, on my entry's title........

Saturday night, MIL complain of fatigue....been to clinic past few days...no appetite, sugar level low......so took her to hospital & was warded for treatment & observation.
And I too, spent my night at hospital....maybe one or two days, doctor said.....


Most of my time now is focussed on finishing bags orders..........







Some completed ones.......


Happy Sunday.......





McK




13 comments:

  1. makcik, gambar pokok yang bengkok tu memang bengkok atau ada strings yang pull jadikan ia bengkok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok tu diikat 3 penjuru nak bg straight sebenarnya....tapi bengkok tu sebab ada tali dah putus

      Delete
  2. ala selow sangat blogspot tu kak..??
    saya dah balik dari Penang.. Ipoh .. dah sampai Surabaya..
    dia masih kat Straits Quay lagi!!

    Selamat Hari Ibu , ibu A dan A !!
    :)

    ReplyDelete
  3. Tu lah i heran...yg lain okay...itu dr singa punya saja jd camtu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq. Hari ibu kat sepital...mil sakit.

      Dah baca entry sura n boya tu..:))

      Delete
  4. Memang cantik2 beg yg makcik buat....happy belated mothers day!

    ReplyDelete
  5. Hello Makcik, hope you had a great Mother's day. You are a great mom too, raising your 2 sons, both boys into great kids and responsible citizens. Siapa tau kan one day they masuk politics jadi Menteri or PM.
    How's MIL now. Hope she has recovered well. Yes, give her lots of TLC, she'll be fine.

    Wow, never knew Penang ada 2nd bridge. Much check it out.
    Long ago knew of a couple of uncouth fellows having free food and lodging at Pulau Jerajak.
    You keep well Makcik, simpan satu lagu dalam hati.
    Oh ya, heard Hati Raya akan datang...senang drop by, saya ada keluarkan recipe da tentu malam tidur usa datang, can make your Raya visitors lintang pukang bila makan.
    Best regards.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee,
      TQ for dropping. Mother's day passed as usual....

      Oh Penang sudah ada 2 bridge sekarang, longer than the first one..but not as scenic.
      Will surely visit pondok :))..keep well

      Delete
  6. Seronok jln2 terjah blog bila tenet laju kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ kakyon bertandang ke teratak makcik :))

      Delete
  7. chantek beg ade gmbr topi topi tu makk., ahhKs

    ReplyDelete