Thursday, June 19, 2014

Good for blood circulation.......


Ni kisah pagi tadi...............

Scenario macam ni memang biasa kat kawasan market.....tempat yang makcik pi ni pun tak terkecuali...

Dekat ja dengan rumah.....

Almost tiap hari makcik jalan ke market-by-the-road ni......

Dan selalu jugak akan jumpa orang yang ingatdiasorangbayarroadtax!

Ceritanya.....

Bising betul dengan pinnnnn ponnnn pinnnn ponnnnn kenderaan disitu...bising betoi...

Ada satu mala-un dah park kereta macam tempat tu pak dia punya...


Not this car...tapi park sebijik cam ni lah




Keliling tu orang dok menyumpah.......kotla......sebab makcik tak paham.

Then celah celah tu makcik dengaq...." co cia co cia....huanna....."

Ohhhhhh, that i understand!

Darah makcik yang dah lama tenang ni mula la panas......

I decided to stay, wait and see...........

Ada sorang peniaga ni tolong pulak jadi traffic controller situ...mmg kacau la kan.

Sambil2 tu makcik doa....not huanna and not lady......

Lama jugak la...darah dah dekat nak boil dah ni.....

Tup tup mai lah mala-un ni.............

Haaaaa, hambik! adik beradik hangpa jugak....

Not huanna, not a lady, not old! ..mmg stoooooopid tahap &%$.

Nasib baik idong makcik tak keluaq api.


Rupanya, sekali sekala sungai yang tenang pun kena kocak jugak.....baru orang tau sebenaqnya ada boya rupanya.........paham??


McK



24 comments:

  1. saya mencuba memahami cerita ni dengan membaca 3-4 kali... huhuh

    ReplyDelete
  2. #@$!%!^!& suka buat macam ni. Saya pun pena kena... nak lalu tak boleh... lepaih tu keluar pemandu kete belakang... India... jerit2 dan cari sapa punya kete ltak merata-rata... dan-dan keluar pompuan... india jugak... lenggang-lenggok... apa lagi kena %$^#*@& lah dengan pemandu kete yang menjerit2 tu... lepaih tu dia pandang saya dan :)...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah kan...suka suki nak park kat mana2

      Delete
  3. huana tu ape makcik..saya faham kalu dia cakap, lu lang bo lang...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. huanna to melayu la NM..hokkien la kot, sini ramai hokkien

      Delete
  4. menguji kesabaran kalu mcm tu gayanya, kita yg malu nak keluaq sora pun boleh bertempik ..panazz hati punya pasal..kan !

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg hangat ...hati muka tangan kaki semua

      Delete
  5. Yg membebel tu mengutuk melayu ke ? atau kutuk lady driver?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pasti...dia ingat keta tu melayu punya kot

      Delete
  6. saya masih kabur.....harap ada entri yang bersambung selepas ini. hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar lah kabur....tak ada sambungan :))

      Delete
  7. ASssalamualaikum. Ya Allah.. lama nya tak datang rumah McK. Laaaama sangat tak blog walking.. Selamat Menyambut Ramadhan McK. Teringkat kat akak Queenie.. blog dia dah tutup ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam zana...yes, sama kita...makcik pon lama tak jalan2.....rasanya Queenie dah tutup blognya

      selamat berpuasa zana

      Delete
  8. Hello Makcik, there will always be...x'cuse my language..damn fools like this! Inconsiderate!
    I have had several such experiences old days...
    Once I was in a hurry...my car was blocked by 2 idiots double parking.
    I released all the 4 tires air, threw away their valves!! Both cars!

    Another time was at Cameron Highlands Brinchang! Someone having makan in a restaurant had blocked my car. I went into the restaurant and yelled out very loud!, "will the owner of car number xxxxxx please remove your car from blocking my car. You have 30 seconds before I smash all your car windows"!
    I was holding my 3 feet manau rattan cane I keep in my car.
    You should see the owner running out, and my confronting him calling him "you are an idiot"!
    Habis cherita!

    Where I am, do a double parking, blocking the road, or someone's car we just phone Parking Enforcement they on patrol everywhere...and in 5 minutes, that car will be towed away. It'll cost $370 to get your car back, plus another $150 fine for 'obstruction'.
    Makcik, ada tengok world cup? Hubby?
    Saya ken sangkut 3 games everyday. Best la.
    You stay easy, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee,

      Betul lah tu, kalau darah sudah go upstairs, sometimes we do the 'unexpected'...itu sebab kena cool....slow...

      Hahahaha Lee, you lagi "Mafia"....badan besar okay lah can scare people...ini badan pun serupa pokok pisang saja..where berani mau yell....

      Some people just like to park as near to where they r going as possible, ":(*&^%! kan?

      You keep smiling & have a good day.

      Delete
  9. Hi MC, certain certain orang memang tak faham, ke tak gerti bahasa. Parking kereta macam dia punya tok punya jalan, macam dia seorang aje yang bayar road tax. Kadang kadang memang yampah, bukannya tak de parking tapi banyak yang malas dan pikir sendiri.

    I, itu hari baru kena depan ofis ... parking banyak tapi itu Ah Soh parking betul betul belakang kereta saya. And I hon 10 minit tak de orang keluar alih kereta. Pas tu I balik office ambil screwdriver nak buat pattern kat kereta dia... Ah Soh tu keluar entah dari mana... I kejar dia dengan screwdriver sambil marah marah. Dia cepat masuk kereta ingat saya nak pukul dia. hahaha...Must teach them a lesson, jangan suka suka halang jalan orang.

    Have a nice day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah Amelia, you pun berani juga....belajar dari Lee kah? hahahaha

      If you perasan, some of these people just like to park as near to where they want to go....cuba tengok kat kedai makan...kalau boleh dia orang nak park kereta tepi meja makan! haishhhhh....

      have a good tuesday Amil...:)

      Delete
  10. Nasib baik masa kejadian ni, belum bulan puasa. Kalau tidak, dahlah tahap kesabaran McK mengurus... dengan pahala puasa pun tambah kurus... hihihihi.....

    ReplyDelete