Friday, October 16, 2015

Selesai sudah.....4oct2015

Alhamdulillah, sudah selesai majlis yang di rancang sekian lama.

Selamat menempuh alam rumahtangga my son1 dan pasangan, my menantu lah tu :)

Semua orang pasti sudah atau akan menempuh tempuh ini, bila anak bagitau nak kawin, mak bapak start garu kepala plan itu ini. Sama lah kami pun.

Kita tengok sikit gambar yang ada ya....son1 belum lagi siapkan gambar2 proper.......


Kad Jemputan.................

Alkisahnya....kad jemputan di design oleh son1, hantar print. Two weeks down the road, masih belum print, call tak berjawab, sudahnya son1 hantar ke printer yg lain....
Nasib kurang baik..... mesin pulak down, nak ambik balik, duit dah kasi habis....tunggu la saja...

MakcikPakcik dah kalut la....nak start mejemput, kad tak ada......hmmmmm, photostat paper kaler kaler lerrrr.......

2 minggu sebelum majlis baruuuuuu kad siap, aduuuuhai....printer oh printer....next time?? hati hati pilih printer ya...



Wedding favours, handmade....sendiri bikin.




Wedding favours....
Bila dah setuju nak buat, barulah terhegeh hegeh (makcik lah) google mana nak beli raw materials bagai......mahai nak mamps....
Percubaan demi percubaan, failure demi failure.....waktu dah makin dekat.....makcikpakcik ada sikit panic sana sini.....
Alhamdulillah siap, selain manusia,  Ms Google/U Tube sangat membantu.. tak boleh di pertikai.....




The Hantarans.........

Bila tolong buat kat kawan2/sedara, laju jer idea keluar.....bila nak buat yang sendiri punya...mak aih idea tak mai langsung.......
Son2 dah warning awai2.....bunga tak nak banyak2 sampai overwhelm barang.....okay........
Seadanya........siap juga, ontime......



Buah tangan buat pihak pengantin perempuan


McK bersama my besan & pengantin


Lepas akad adalah upacara sarung cincin, santai ja...tak ada cium dahi....
depa kata....depa la kata, makcik tak kata........nak batal air sembahyang, lepas sarung cincin tu (pastilah dah batal..kann)...pakat2 la kentut, confirm terbatal la.... :)))



Perjalanan baru bermula.............

Hilang sudah identity "afro" dia....



Semasa majlis kami di kampung.....
habis pokok2  jadi prop

Hehe macam macam kan, tapi  syukur sangat sebab majlis kedua2 pihak berjalan lancar, simple dan ringkas....





Kaum kerabat McK..power puff girls...


The guys....

Golongan YB??? :)





Issssshhhhhh, lupa..........

Pelamin..........

Ringkas sangat pelamin....last minit..., kejap mau kejap tak mau, kejap nak buat kat luar, sat nak buat kat dalam..............
Last last.......pelamin tu dok sanding sorang2.....pengantin dok round jumpa tetamu, then round keliling rumah posing posing, depa lupa ada pelamin dalam rumah......hmmmmm.

Tak semua dapat bergambar..... masing masing sibuk......

Majlis ini walau ringkas, tak akan berjaya tanpa bantuan sedara mara sahabat handai......terima kasih seribu atas penat lelah semua yang menjayakan, nak sebut nama ramai sangat, tapi....(#gunaayatskema)......you know who you are....I love you all, thanks a million!

Buat Alif & Hajar, perjalanan alam rumahtangga baru bermula.....ada manis ada pahit, tempuh dengan sabar, compensate & tolerate each other's differences, work hard and pray hard for a better tomorrow, aamiin......



Cari gambaq son2...tak ada...sibuk sgt lah anak aku yang sorang ni.....

Soalan cepumas:

S: Abang dah....lepaih ni adil lah pulak...bila tu?

J: Tawon depan.....

S: Oh ya???...dah ada calon?

J: Dak lagi...tengah cari...:))


Mak Bapak...........
 nak enter-frame jugak 






McK


28 comments:

  1. Alhamdulillah...sudah selesai majlisnya...

    ...dan pelayaran mereka untuk menempuh lautan rumahtangga pun bermula. Semoga Allah SWT memeprmudahkan segalanya buat mereka... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin, panjang lagi perjalanan tu kan

      Delete
  2. Alhamdulillah... mesti lega sangat... makchaq belim.ada pengalaman lagi..
    Tengah cari calon utk anak makchaq ni... apa kata kita berbesan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lega sungguh makcaq. kalau anak makcaq pompuan...jom berbesan :)

      Delete
  3. Mak bapak pun macam pengantin jugak...

    Selamat menerima menantu Mck. Moga kedua-dua kekal bahagia hingga ke syurga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Sweetie.....mak bapak nak ambik feel...:)

      Delete
  4. selamat menyambut menantu makcik...

    ReplyDelete
  5. TAHNIAH MCK dapat menantu. minta maaf byk2 tak dapat hadir.mckpck pun macm pengantin baru

    ReplyDelete
  6. Tahniah McK. Tumpang seronok dan bahagia nengok foto2 dikongsi sini. Untung McK pandai buat buah tangan dan gubahan sendiri. Hebat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TK mamawana, boleh boleh ja, tak lah terer sgt makcik ni...

      Delete
  7. Salam.. tahniah McK. semuga anaknda McK bahagia hingga ke jannah..

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah lega rasa nya kan
    tahniah utk mak ayah nya..

    ReplyDelete
  9. Alhamdulillah....di doakan kepada pengantin agar dipermudahkan dalam setiap urusan. Perjalanan yang baru bermula..... Insya Allah dengan berkat kesabaran

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aamiin, moga mereka dapat tempuh hidup dengan mudah

      Delete
  10. Tahniah McK & Abg Wan. Lepas dapat menantu boleh la timang cucu pulak. Insyaallah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kacih Asraf kerana mai hari tu......lepaih dapat menantu, dok intai cucu lah pulak kan :)

      Delete
  11. terima kaseh mcK.. jemput kami datang.... :)

    tahniah.. terima menantu....

    ReplyDelete
  12. Hi MCK, congratulation to your son and daughter in law. Thank you for your invitation, sorry unable to make it due to distance. Looking forward to meet you one of this day.

    Nice door gift and the hantaran. The hard work and effort you put in is worth it.
    Have a nice day.
    Amelia

    ReplyDelete
  13. apa!!??
    hilang dah rambut yang saya suka [ tengok] tu!!???

    ReplyDelete