Friday, January 11, 2013

Gedebak...............

monday-wednesday baru lepas makcik out of penang.

guna henfon saja utk berinternet......

internet pun yang macam chipsmore........sat ada sat hilang......

sudahnya banyak my comment ke blog kawan2 tak masuk........

haishhhh waste of my time......................


We had lunch before driving back home...........

Singgah R&R Bukit Gantang.................

"kak tak mau cuba yang ni? dari australia ni..........."

"berapa harga?"............."


"....20 sekilo..."

"mak aih mahai...." was my response.......

Tuuuu dia gedebaknya



Beli buah potong lain utk makan dalam kereta...............

Dah masuk keta......."ish teringin la pulak...."

Patah balik............

Bukan apa....dok ingat, satgi kalau betoi2 mengidam nak makan.......tambang kapai terbang pi sana dah berapa....sewa hotel lagi......jadi 20 hengget tu kira okay la kannnnn



"ok chek, tolong kupas & potong ye...."


Cost me RM17.90 for one biji of this australian mango...





Sedap...manis.....alhamdulillah....



 Boleh lah bagitau orang kampung...."cek dah makan pelam ostolia...."  :=D




McK







28 comments:

  1. ambik tak bijik dia bawak balik..
    boleh tanam Mangga Ostolia kat Penang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha...suggestion came too late.....kalu tak beberapa tahun lagi keluarlah tajuk "makcik buktikan, umur bukan alasan untuk ......." hehe isi sendiri lah :))

      Delete
  2. mak aih, 20 sekilo dah mcm ikan merah punya harga. nasib baik ikan merah pun dah naik harga.. tapi besarnya mangga tu.. terliur je tgk..manis tak makcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. this was my 2nd encounter with expensive fruit (selain durian la) ...at least yg ni okla...buah import kan....yang dulu tu...tempatan okay...pisang raja...rm18/sikat! tapi pasai ego makcik tinggi nak buktikan melayu boleh!...i bought.

      yes itu mango manyak manis

      Delete
    2. sy suka sgt mangga camtu..

      Delete
  3. zie pun kalau balik kg mesti singgah bukit gantang..buah kat situ ok n harga jauh lebih murah kalau nak dibandingkan dengan r&r lain terutamanya r&r tapah.memang mencekik!
    tapi....tak pernah plak jumpa mangga ostolia ni hehehe

    ReplyDelete
  4. dulu jiran saya ada tanam~tapi tak tau la baka ostolia ke apa~~besar macam kelapa da~~he~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. shape mcm ni kalau tak silap lagi satu tu is mangga india.....hmmm kalu dia buleh cakap, tau lah jugak baka mana kan? :)

      Delete
  5. Nampak berbaloi dengan harganya tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes i think berbaloi la kakci, isi pun banyak

      Delete
  6. walaupun selalu gi ostolia, tapi tak pernah makan pun pelam ostolia ni makcik...ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. doc pi ;
      1. silap musim
      2. silap kawasan

      atau......pelam ni seropa cam ....ayaq bandung yg tak terdapat di Bandung nunnnn hahaha

      Delete
  7. PECAH LIUR TGK MANGGA OSTOLIA NIH...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaahai Hajar.....ciannn...pasai telioq la makcik patah balik pi beli...

      Delete
  8. tu dia..besar gedabak..nampak sedap mango ostolia tu

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa masuk dah. mmg dia dok hibernate kat spam........sat aku check kepakaran aku selamatkan hang dari lubuk spam tu naaaa

      Delete
  11. "WOW!"... kata Saudagar unta Husin Lempoyang

    ReplyDelete
  12. Salam sejahtera MCK

    Hehe mama pun teringin..tapi tak pernak jumpa...maniskah? hehe mana ada manga maniskan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mamaju...yg ni pun first time jumpa......manissss, is pun smooth..

      Delete
  13. Alahai...meleleh2 le ayaq lioq my baby sok2 makcik...moral of the story kena pederaih kereta balik Perlis otw singgah bukit gantang cari pelam ostolia ni...ekekeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaa pederaih lekaih jun..satgi habeh...lepaih tu kona mai kot jambatan pulak..hahaha

      Delete
  14. wahhhh....makcik besor tu mangga.sedap2 :D

    ReplyDelete
  15. Ya nak dekat sekilo jugak sebijik tu...

    ReplyDelete