Tuesday, January 8, 2013

Nick of time....

Ni bukan nak cerita pasal nick canon hasben penyanyi mariah karie tu....

Kejadian hari ahad baru ni....

Makcik gi market, orang ramai.

Sekejap saja....masa tengah beli soya bean, uncle soya tu kata polis dok saman keta tepi jalan....

Makcik pun tolong la bagitau satu minah yg tengah parking...

"Tak buleh park sini harini...tu polis dok tulis saman...."

Hohoho look who's talking.....

I forgot that I too parked at the restricted area....

After paying for my soya bean, quickly ran to my car...

As I was starting my engine......that abang polis came over to 'kasi surat cinta' pada kereta di hadapan makcik...

Woishhhhh, alhamdulillah, selamat...tu la makcik kata....in nick of time.....

My rezeki for that day (terselamat dari kena saman...), Thank You Allah.

P/s...no photo..updated from my smallhandphonebutbigfingers...

14 comments:

  1. macik letak kete merata2, eh..? nape tak masuk parking? penuh ya..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shhhh jgn cakap kuat2...malu*_*....parking dah x ada...polis kaya hari tu...baaaaanyak keta kat luar

      Delete
  2. nasib baik tak dapat surat centa dari pak polisi ;)

    ReplyDelete
  3. lega hehehe..mck pegi market mana ni?kat BB selalu gak polis saman menyaman

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mkt lip sin baru yg dekat old folks hom tu...

      Delete
    2. oo kat situ memang payah parking..kalau zi pi pun naik motor je.kalau naik keta sampai ke sudah takde parking

      Delete
  4. Tu namanya " tuhan bayar cash" kebaikan yg makcik buat kat minah tu...hihihih..Lain kali jgn lupa parking kat allocated parking space naaaaaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi...malu sgt aih...baik lah chek nanti makcik park betoi2

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  5. haha...buat baik dibalas baik McK...mahal surat cinta tu haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah kan....padan muka makcik jugak kan...

      Delete