Monday, January 14, 2013

Monday Blues....

Blue la sangat kan...............


Nak pot pet banyak pon semua orang dok nampak biruuuuuuu je harini kan....ya lah...Monday Blues....

Jadi jom ceriakan hari anda dengan cerita ini.........

Hari tu  makcik ada tengok tv.....history channel kalau tak silap...........

Alkisahnya, mamat ni (mat salleh lah) nak propose kat girlfriend dia in a special way......

So dia jemput kawan2 dia join sama........kawan2 ni dah diberitahu tentang rancangan dia nak propose tu....

Semua orang dijamu ice cream (atau milk shake) sorang satu bekas .........


All went well, everyone was enjoying when suddenly one friend suggested they compete to find the fastest ice-cream eating chap.

Boyfriend was worried when girlfriend didn't look surprise upon finishing hers. Slowly he went to say that he actually put a ring in the ice cream............

Hmmmm, all the terkejut face, OMG semua kedengaran la.......

Depa pi hospital to have an X-ray done;











Bukti...



Boyfriend propose dengan memegang X-ray film tu la....makcik gugel nak cari image cincin dalam

perut......seems that INI adalah cerita yang makcik saksikan dalam tv hari tu....nak tau detail, bacalah

Salam Isnin :))

Opss nak tanya juga pada orang yang arif;

Sahabat makcik ni ada bagitau dia tak boleh comment dalam entry makcik, meaning comment dia tak dapat di publish. Dah few months dah jadi macam ni.

Mintak tolong pada blogger yang tau macam mana nak solve masalah ni ya.












36 comments:

  1. hehe..masa telan eskrim tu dia tak perasan eh rasa keras..? hehe.. pasal komen kwn makcik tu, mm..ke komen dia masuk kat spam dlm bhgn komen..? cuba makcik cek kat folder spam..
    mm.. sy pun ada masalah nak tinggalkan komen kat blog sorg rakan ni..kalau ada penyelesaiannya, nak juga tahu.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ice cream tu kan sejuk...dia kat dia telan besaq2, so mungkin jugak kekebasan kot...

      Delete
    2. makcik, ada tak komen dlm spam makcik tu..? dah cek?

      Delete
  2. hahahahahaaa!!
    pelahap ..
    main telan je eskrim!!

    ReplyDelete
  3. Boleh pulak cincin tu laju je masuk ... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saja cincin tu nak tour isi perut kot. :)

      Delete
  4. adoii ni memang betul2 melantak ni sampai ada cincin pun tak perasan..dulu zie makan sambal sotong jumpa butang suar jeans,selamat zie ni jenis membelek sebelum makan kalau tak jadi macam ni la nampaknya hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha bayangkan kalu xray nampak butang....*_*

      Delete
  5. saya dulu takde pun benda2 camni~~cakap dengan bini,"jom kawin?" bini cakap "ok"

    keh keh~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. bujal kawen masa zaman anak dara pon malu2 kucing.......zaman makcik laaaagi la....kucing nyorok you!

      Delete
  6. Agaknya lici tu eskrim tu terus lup masuk perut...

    ReplyDelete
  7. Mk, saya nak tanya sikit..bila hari Isnin jea ramai yg kata Monday Blues..What actually does it mean?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik pon tak tau apasal depa kata blue......makcik ingat blur lebih tepat kot no.....

      abil, look out for mr posmen ya....esok kot :)

      Delete
    2. Jeruk kedondong!!!!!! tq tq tq tq tq

      Delete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dia mauk spam jugakkkkk, ni aku bok keluaq taksat...haish..macam mana nak de-spam ELC?

      Delete
  9. hahaha...makan tak hengat!

    makcik...saya pun ada problem serupa...ada jugak kawan yg payah nak masuk ke blog saya...naper agaknya ya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah.....tgh nak buat pist mortem, tp dgn sapa??...

      Delete
  10. Ayu komen kat blog ni ok pulak. Btw, nk propose please jangan letak cincin dalam makanan/minuman. Kan bahaya tu. Kena pulak jenis girlfriend yang menelan laju-laju :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ayu....menampakkan kegelojohan disitu pun ada jugak

      Delete
  11. Literally, itulah makna lirik lagu " Kau Kunci Hatiku dalam HatiMu "..

    hahaha..

    I donno la makcik solution utk masalah tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha senang jugak camtu....cincin tak hilang....

      Delete
  12. Hi Makcik, waa, tu chari pasal pulak, put ring in ice cream, ha ha....
    Yes, ni Mat Sallehs macham2 gila they propose to their girlfriends....then tada dua tahun, putus!
    Banyak la kita bchan papers....ikut Hollywood style.
    Ada satu, dua2 lompat from plane, she tied to him, he gave her the ring and propsed. Nasib baik tu parachute buka, or ring didn't drop....ada lagi, under the sea.

    Not me. Saya prefer the traditional way, ha ha.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul lah lee....they come up with all crazy ideas to be different.....

      Haha terjun parachut then teringat..."ops cincin dalam plane".....

      Senang saja orang dulu dulu....jom kawin! Haha have a good day

      Delete
  13. Terimakasih MCK dtg ke rumah mama.
    Takut pulakmama baca cerita ni, diaorang ni ada mcm2 ideakan..hehe nampak jelas cincin tu.!

    ReplyDelete
  14. hehe mcm2 cara org barat ni proposed nak kawen.. apapun ikut cara Islam lebih mudah n barakah. InShaaAllah..
    kat blog kita selalu ada spam.. xtau mcm mn nak blog spam2 ni huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skarang org Islam pun ramai dah kreative dalam mengingati saat manis mereka.....

      Delete
  15. *typo: xtau mcm mn nak block spam2 ni

    ReplyDelete
  16. kerja gila... hantar sireh junjung kan senang, hihihi

    mintak maap le makcik, saya ni buta IT

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe masalahnya depa ni dah tak mau junjung junjung ni...tak modern...

      makcik pun serupa la SvS....tak la buta, blur blur jugak

      Delete
  17. Assalamualaikum, tuan owner , saya nk mintak izin tumpang promote sikit ya. Inginkan kulit yang mulus dan gebu? Jom lawat blog saya! Sempena harga promosi masih berlangsung, cepat2 dapatkannya! Segala pertanyaan akan dilayan dengan mesra :)http://qistinaharisa.blogspot.com/

    ReplyDelete