Tuesday, April 16, 2013

Ride For Sight.............

Sunday 14th April................@ Straits Quay

Charity fun-ride from  Straits Quay via Gurney Drive, Jln Sultan Ahmad Shah,  Padang Kota... melalui Heritage area , Kelawei and back to Straits Quay.

Kawan yang tolong registerkan

Lebih kurang 21 km gitu.







Charity for St Nicholas home for visually impaired
(Back of t-shirt logo) 






Before flag-off....
Ramai...ni depan....kiri kanan n belakang pun ramai. 
"Fenin kefala" la ramai ramai ni....



Kalau sudah jodoh............

Dalam lautan manusia....guess who i met?.....



Che Siti! yang memang rajin update entry jalan jalan. Read here......she's a better story teller





 Siti, kawan Siti, Mck & adik Siti





Lucky Draw? Not lucky, so kita balik ja lepas tu.....certificate pun tak ambik.....hanya terperasan ada cert bila tengok che siti tayang kat entry dia.

Have Good day.....nak pi physio shoulder pulak...............







McK

26 comments:

  1. Replies
    1. makcik pernah buat 30+. 21km, flat road, reramai, tak terasa sgt

      Delete
  2. hehe siti murni dah kantoi...saya dah boleh tgk wajahnya..:)
    selama ni kenal tp tak berpeluang lihat wajah empunya blog tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh? ye ke? makcik cari dia melalui gambaq dlm blog dia la....

      Delete
  3. Salam
    Kat putra jaya pun ada.Tpi org tua tak berani nak join. hehe mama ada lah keliling tasik kat putrajaya tu , dpt juga 20KM..sekali tu je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik pun tua lah mama ju...jalan flat tak apa....masalah bila ada slope...walau sikit, itulah cabarannya....

      Delete
  4. thanks sebab approach kitorang. memang tak dapat nak recognize sesiapa sebab tenggelam dalam lautan manusia yang ramai2 tu. nice to know u n pakcik :-)
    kitorang jeles..nak basikal best mcm makcik n pakcik..hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. My pleasure siti, nice to know you all pun, cuma tak buleh la nak gebang panjang kan....

      Nak beli beskat? ? pelan2, once you dah selalu cycle, baru beli...kami kalau pi jauh, angkut dalam keta ja...bukak taya dpan.....tak guna carrier

      Delete
  5. Bestnya! saya kayuh basikal gym je :(

    ReplyDelete
  6. basikal gym pun boleh juga....letak gambar pemandangan cantik kat dinding depan...

    ReplyDelete
  7. aik, shoulder sakit ke makcik lepas event cycling? :P
    hope speedy recovery ya..

    best la aktiviti macam ni..
    marathon/larian atas jambatan Penang makcik dah pernah join?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shoulder to mmg dh frizen 2 thn dah. Mcm2 buat..mri je blom. I m trying one more ala ala chiro/physio...plus supplement magnesium, omega3 n q-10. Harap it works .

      Penang bridge run? Tak pernah buat...20 tapak dah somput..tak sama tau stamina kayuh n lari ni....dok cuba jugak kat treadmill d rumah ni.

      Delete
  8. By the way, paling jauh saya pernah kayuh, ~ 16km...Tu pun dalam gym...hahaha..Nak try la kayuh 21 km..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok chalenge.....u lepas 21km bgtau, makcik bagi hadiah (hehe cam sogok budak kecik)....tp jgn tipu tauuuuu dosa :))

      Delete
  9. tengok dan dengar seronok mckantin..tapi kalau acik sah2 dah tak larat dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ishhhh belum cuba belum tau acik......

      Delete
  10. alamak kalu cheq... x tau lah nk kayuh lagu mana... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ih ih ih hajar niiii....kayuh lagu tu laass :)))

      Delete
  11. dah lam tak mengayuh basikal teringin kalau beraktiviti cenggini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lizz, nak kayuh ni ada gang okay la...kalu tak, kayuh kat gym saja..

      Delete
  12. Kat putrajaya hari tu event berbasikal bersama PM, depa bagi basikal free... 5000 buah..kalau tak bagi free tak dak sambutan...


    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa, habih tu, makcaq dpt basikal free ka?

      Delete
  13. Wah....makcik nampak muda....macam sebaya dgn anak2 muda tu!

    ReplyDelete
  14. Ohhhh tq... I lebiu la lizaaaa....haha kembang semangkok sat makcikkantin ni.. :)))

    ReplyDelete