Wednesday, April 10, 2013

Tujuh Pergi Enam Kembali................

Itu adalah antara 'Phrase' yang menangkap dalam movie ni.


SAVING GENERAL YANG




Anak2 General Yang...








Movie: Best. Sangat tersentuh.

27 comments:

  1. dah lama saya tak layan cerita cina ...Tapi review kat blog ramai kata citer ni best

    ReplyDelete
  2. Makcik pun rasa cam ni la first time tgk citer cina kat panggung...or maybe second time

    ReplyDelete
    Replies
    1. ops...asal nak tengok GI Joe & kebetulan son1 called....dia kata tak best...tu yg boleh tertengok citer nih..

      Delete
  3. tak berkesempatan tgk lagi citer ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. since i dah tengok...mck will say....make time :)

      Delete
  4. tak pernah lagi tengok citer cina kat panggung .... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mck pun tak pernah tgk sgt citer cina...yg ni best!

      Delete
  5. bunda pun dah lama tak tengok citer cina...kalu citer cina bunda suka yg polis2 tu..

    ReplyDelete
  6. wah hero semua hensem2... wajib tengok :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. now you've mentioned....YES heroes yg hensem, and nampak baikkkkk sgt...all like..."yes mother..." ohhhhh...'banjir kilat' juga panggung tu..HAHAHA

      Delete
  7. lamanya tak ke panggung... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mck ni follow je...pakcik gi panggung ikut...sendiri mmg tak pi punya..

      Delete
  8. acik ingatkan cerita korea tadi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh acik, seriously, makcik tak pernah layan tau cerita siri ni...korea pun....percaya tak winter sonata pun tak tengok...dok dengaq title & muka hero ja...nama dia pun tak tau...

      yg ni pun nama sorry tak tau but they are all hensem laaa

      Delete
  9. dulu saya hantu la citer cina nih, baik movie ke, drama ker, show yg petang2 tu, semua saya layan. tp sekarang dah tak de masa lak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe cek hantu cina?? hat lompat lompat tu ka? haha makcik tak pernah layan tv series sebenarnya...cina ka korea ka filipina ka mexico ka..bukan tak suka tp entah la..kot timing tak ngam kot

      Delete
  10. eh yeke GI joe x best?apsal zi tengok best huhu
    cite cina tak pernah tgk lagi..macam tak berapa minat hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. entah la apsal alif kata tak best....yang cerita ni pulak...best...costume, facial expression, muka2 yg boleh tahan....tak boring, tersentuh lah hati yg sensitip ni...

      Delete
  11. lama tak layan cerita cina yang polis-polis tu....dulu tiap-tiap petang terjelepuk depan tv...dah tak ingat dah apa nama siri polis tu..banyak sangat..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha makcik pon x pernah layan series kat tv

      Delete
  12. sini citer yg masuk byk citer melayu walopon ada tgv.. citer tak melayu main tak lama sgt... citer china lagi lah susah nak dtg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik rasa this one is worth watching....apakan daya tak masuk psnggung sana pulak kan..

      Delete
  13. Lama sangat dah tak tengok wayang...klu orang seangkatan kata best mesti makchaq pun akan rasa best.. tapi.. klu ajak pakchaq haruih la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik pon kalu sorang alamat tak pi lah...

      Delete
  14. Best eh sis? Tak tengok lagi ni. Hehehe... cakap macamlah I selalu pi tengok wayang pun... the last I went, if not mistaken, tengok citer The Hobbit. Pas tu tak dak dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Best la sis...tersentuh hati keibuan ni

      Delete