Sunday, July 28, 2013

Puasa 19 - food juga

Hujung2 ramadhan ni kurang sihat lah sikit.

Sakit kepala, sakit kerongkong, batuk...bernafas pun macam ada asap.

Nak buat kuih pun macam tak semangat ja....

Buka puasa pun ringkas. Kalau tinggal makcik n son 2, satu lauk dah cukup....ie ikut apa yang son 2 nak makan... .:))...tapi sampingan ala2 dessert mesti ada..


Roast chicken n air asam





Ayam sama cuma berbeza cicahan...
favourite la ni boleh makan 2 hari berturut.


Lepat labu, selangat goreng, ikan tongkol masak cabai
Bok choy in garlic, egg tofu & honey lemon


McK



17 comments:

  1. walaupun tak sihat, banyak jugak menu nya. semua look delicious. speed recovery mck..take care!

    ReplyDelete
  2. salam ramadhan......banyak juadah kat sini bolih singgah sahur..

    ReplyDelete
  3. Sedap nya nampak roast chicken tu makcik..... Cicah pulak air asam.. Terdera nafsu makan saya sekejap... Hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ayam cicah ayaq asam = OHsem, haha jgn marah

      Delete
  4. Sedap nya nampak roast chicken tu makcik..... Cicah pulak air asam.. Terdera nafsu makan saya sekejap... Hehehehe

    ReplyDelete
  5. hehehe....itu dah kira ok la tu menu cam gitu. kami pun dah tak tau nak tukar menu apa... tambah2 waktu pagi yang kurang nya berselera nak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waktu sahur...letak gini pun tak jalan la eel...nasi bukanlah pembuka selera sahur

      Delete
  6. Amboiii dalam sakit kepala tu pun sakan jugak lauk nya noooo....!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak buat camna...layan nafsu anak beranak

      Delete
  7. Replies
    1. Ya semua org suka ayam bakar kan...mmg sedap

      Delete
  8. Hello Makcik, sorry read you not feeling too good.
    Makcik, check out a Chinese kedai obat, ask for 'Hor Yan Hor'....it is a herbal tea drink, made in Ipoh, Perak.
    We can get it in Toronto too.
    Murah....beli satu kotak....sikit lagi I put katak, ha ha....minum asap with hot water. Pagi sekali, malam before tidur.
    Check with the medicine shop fellow first.

    I have recommended this to many of my Malay friends bila they batuk ke ada flu.
    Make sure beli yang 'made in Perak' as they ada tu made in HK.
    Waa, I suka your ayam goreng. Tu ayam kampong ke bandar? Ha ha.
    You stay easy, Makcik...jangan pergi cycling...rehat, angkat kaki atas mejah tengok TV.
    Have a nice day.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee,
      Tq will go find hor yan hor made in perak later. Now tired to go out.

      Oh puasa month no cycling....save energy. :))

      Itu ayam bandar...cepat masak. Ayam kampung will take longer to cook

      Have fun friend.

      Delete