Tuesday, July 30, 2013

puasa 21

Hari ni dah 21 hari......time time semua pakat sibuk buat cookies la pulak. Rata rata kita akan tercium bau semerbak...tau lah yang jiran tengah bakar cookies.....:))

Kelmarin makcik punya sakit kepala/ selsema adalah paling power.
Tak kuasa nak masak jadi son2 keluar beli ja dari param bayan baru...nadi tomato for pakcik, yong tau foo for me n roti john for himself.

Tayangan kat bawah ni adalah juadah hari sebelumnya...


Yang tengah tu adalah nutella squares...
Nanti nanti la makcik share resepinya..


Dalam fb seminggu dua sudah orang dok bising ada sebuah sekolah tu bagi students makan dekat toilet.....apakah betul? Tak pasti lah pulak.
Ada juga kenyataan yang kata tempat tu bukan toilet, pun kita tak pasti kesahihannya...

Ah...orang ni kalau nak mengata....kalau nak cari silap...mmg la cepat kan....

Kalau betul itu toilet, guru2 situ harus lah bertindak cepat....dan kalau tak betul..cepat cepat lah tampil buat kenyataan utk menutup mulut mulut yang ........

Pelik kan manusia ni........setengahnya sanggup bayar hanya untuk makan kat 'toilet'....




Hmmmmm........


Lu pikir la sendiri ya......
Kalau dapat baucer free pun tak ku hingin



(updated from h/phone, jadi tak sempurna sgt)

McK


27 comments:

  1. Hahah... Buleh potong selera ooo bila pikir dok kunyah makanan atas mangkuk jamban..... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang potong! kan..ada tgk gambar, ice cream dia...yuckkkks

      Delete
  2. tula.. tak berselera terus..
    makcik dah sihat ke ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. i will never try it.

      dah sihat sikit, much better than few days ago

      Delete
  3. Kihkihkih yg toilet modern tu mmg xleh terima..entah sup ape warna kuning serve dlm toilet bowl eeeyeeekkkk!

    ReplyDelete
  4. hehehe...tiap2 pagi kalau bukak pintu rumah, bau semerbak dari umah jiran

    ReplyDelete
    Replies
    1. menguja keimanan perut yg lapar tu kannn

      Delete
  5. baru 1 kuih yg dah siap, bilalah nak tambah sejenis dua lagi ini...

    ReplyDelete
  6. Curlssst mak cik buat nutella squares

    ReplyDelete
  7. Get well soon, Makcik.

    Restoren yang pelik pelik camtuh la sebenarnya menarik perhatian orang nak masuk, Wpun kadang tu menunya tak le sedap mana pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq azie...m better now...nak kena kayuh kat dapur lah...

      Delete
  8. nutella square...???

    nak oder!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu nutella sq Lembut la sayang.....nanti bila bila (bila tu?) kita gi KL, kita hantar kat u :))

      Delete
  9. org yg dok mengata tu elok dihantar kesekolah2 dinegara asal mereka sana...
    takkan la cikgu3 sekolah tu takda otak sbelum berbuat sesuatu...takkan nak tuang pasiaq dlm piuk nasi sendiri, ya dak? yg menuduh tu yg akai tarak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu org luaq "lebih" tahu akan keadaan sebenar..kan?

      Delete
  10. Salam..makcik..lama x jenguk, maklum posa..tkt terliur..mck x sihat ke?sori la br dpt hidu ni..hah pasal sekolah tu..heheh tu sekolah my dotter la mck..biasalah org malaysia ni cpt "tanjat" kalau ada satu2 isu..i pun pernah lepak la kat bilik persalinan tu.. bukan masalah besaq pun...skrg dah reda sikit dah..dah timbul kes bunuh pulak, kes anjing pulak..hhheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. skolah anak you rupanya....tu lah..

      Mmg adat lah kan..yg kecik dibesarkan...yg tiada diadakan...lepas tu hara hore dlm paper

      Delete
  11. Salam.
    McK raya balik mana?
    Apa GUZEL nak kata tu?
    Moga kita sentiasa dlm redha Allah.Amin.

    mamaju

    ReplyDelete
  12. salam ramadhan makcik tuuu.,ehHHEe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan menginjak ke syawal wak.
      Wak raya kat mana?

      Delete
  13. isshhh... tak tertelan rasanya...

    ReplyDelete