Thursday, February 13, 2014

Lori kesayangan hamba......................



Zaman sekolah adalah waktu terindah dalam hidup.............semua orang akan setuju kan.

Tu adalah masa kita kenal dunia selain dari dalam rumah kita.

Ada baik ada sebaliknya..............

Semua tu pengalaman hidup yang kita kutip along the way................

Untuk berjalan lebih lurus di masa depan............


Masa tak boleh gostan weiii...

Tapi kalau ada sesuatu yang  yang kita boleh tunjukan..................

Of the past.................

Pasti kenangan lama menerjah kembali.............

Memori yang terpahat.................

Flashback suatu waktu dulu.........................

Bestnya.....................

Ingat tak masa sekolah dulu, waktu sukan, kita ada dapat 'goodies' dalam plastik bag kecik..........

Ada la karipap/kuih muih seketoi dua....

Lani mana main karipap.....kurang2 apple pie/chicken pie/fried chicken.........

...And kita juga dapat satu kupon........

Kupon?? ya kupon......kalau hilang kupon tu.......

Menyesal setahun........

Awat setahun?

Sebab waktu sukan tahun depan baru dapat kupon pulak!

Maklum, zaman susah, mana pernah dapat kat rumah....

Benda yang kita dapat tukar dengan kupon tu....


"Please line up.....Milo (*) man is here........." kata teacher (dah kita skolah omputih kannn)

(*) - say Mai-lo okay......omputih omputih....


Yezzzaaaaaa........ (eh dulu2 mana tau yezza tu apa).........



ye ye ye lori miloo maii....(nyanyikan lah dlm nada lagu apa pon)

hehehe...mesti yg tgh baca ni menyebut line kat atas tu dgn 'berlagu' kan?? :)) 





Van mengusik jiwa

















Lepas minum milo nih...lari mesti target no 1 punya .........



McK










22 comments:

  1. saya sekolah melayu
    sebut mi-lo..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha minum ovaltine pun kata mi-lo jugak:)

      Delete
  2. Replies
    1. ada......makcik pun kadang syasyul may-lo juga

      Delete
  3. Dulu time sekolah, lori Milo kalau datang sure sukaaa gilerr coz dapat minum free pas tu boleh skip class!! hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha jahat dia ni....mula beratur nak dapat milo...pastu 'lepak2' tepi lori-minum milo...dah tu, dia tgk org beratur nak ambik milo pulak....mana tak skip class

      Delete
  4. Kita sekolah arab ... sebut meeloo ....

    ReplyDelete
  5. Kita sekolah arab ... sebut meeloo ....

    ReplyDelete
  6. Haah. Lori milo dtg sekolah dpt sekotak sorg dulu. Tapi, paling tak lupa time van vitagen dtg. Bila dpt borg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. time kitaorg dapat dlm papercup tu...tak dptnya sekotak.

      haha vitagen pun time my son#2 masih sekolah...asyik nak isi borang je

      Delete
  7. seronok bila lori milo mai sekolah...sekarang pun ada juga tapi setahun sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lani kat rumah kenduri pun boleh jumpa lori milo ni kan

      Delete
  8. Cukup semua ke koleksi tu makcik.

    Budak2 zaman sekarang apa depa heran denga van mai-lo tu. Kad rumah hari2 dapat minum!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada 2 bijik tu ja aina.....

      boleh kata semua rumah ada mai-lo ni kan....

      Delete
  9. Milo van milo dulu2 tak sama dengan la ni.. hat dulu tu punya la sedap dan wangi... dah habis minum dok cium cawan pulak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha makcaq...kesiaaannn. kalu abg van tu tgk mesti dia bagi secawan lahi :=D

      Delete
  10. mengimbau nostalgia lori kegemaranku di zaman anak2

    ReplyDelete