Wednesday, July 9, 2014

Serba Tak Kena.......

Kerap kali kalau jumpa kenalan, ayat pertama yang akan keluar....

" ehhhh, hang berisi laaaaa......."

"Awat kuruih sangat niii..."

Apa2 pun, kita selalu tak puas dengan apa yang kita ada......orang kata dah ok, kita kata a little too 'meaty' :)

Bila orang kata berisi, sikit sentap lah pulak. He he, perkataan sentap ni adalah amat sensitive....

Bukan semua orang ye yang macam tu.

Beauty lies in the eye of the beholder.

Asal sihat, sedap mata memandang, alhamdulillah....




Image di kongsi oleh rakan WA Mck




McK




22 comments:

  1. Replies
    1. hahah boto tu...tak yah banta polok dah

      Delete
  2. alhamdullillah jika sihat tapi ttp sentap juga jika ada yg menegur .boleh gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sentap sentap ni salah satu naluri manusia....dek daging seketoi tu...hati :)

      Delete
  3. pagi tadi, masa cari resepi creme brulee, mcm jumpa satu blog ni. blog makcik juga kah..? http://bilachahkedapur.blogspot.com/2012/04/creme-brulee.html

    ReplyDelete
  4. assalam mck..sungguh la..dulu kawan2 jumpa acik kata..apasai kurus sangat..tak eloknya macam orang sakit..
    lepas tu..jumpa lagi..eeeii gemuknya..sihat betul..
    baik kita buat tak tau kan mck

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat tak tau adalah lebih baik dari stres2kan diri kan acik

      Delete
  5. Ahahahaa...mck ha betul jugak kartun tu.

    Aina up...up...& up...tapi alhamdulillah suami tak pernah tegur lagi tapi kena cari inisiatif untuk turunkan sikit berat badan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak apa kalu up up up & up asal bahagia :)

      Delete
  6. hehehe....setuju sangat2 asalkan sihat dan sedap mata memandang

    ReplyDelete
  7. saya ni bukan berisi je mck, berisi risi risi risi hahaha
    takpe la yang penting kita happy kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha lya...sila sebut berisi risi risi tu mcm lagu rihanna-umberella tu...pasti menangkap! :)

      Delete
  8. I'm plum! bukan gemuk.... hahaha (ayat tak leh blah ni...)

    ReplyDelete
  9. Hello Makcik, love what you posted. Even though bahasa saya da la out of tune, boleh juga faham 32%, ha ha.
    Ya, betul what Makcik mentioned....But I guess it's more Malaysians trying to be humble.
    I personally have experienced when complimenting someone on her food, "love your this curry...".
    And dapat reply, "no la, not nice, I just try try only la".

    Or when I compliment a mature lady with 3 grown up children, "waaa Rosmah, you look very beautiful and that's a very nice batik sarong...".
    "Ala Lee, aku ni da tua la, mana la beautiful....".

    Or, "Kathjah, looks like you lost weight...".
    "Tada la Lee, mata you silap, da gemuk la ni saya...".
    Habis cherita, Makcik. Ha ha.
    You have a nice day, simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha Lee....semua itu is trying to be "humble" la.

      Yes I agree you faham apa i cakap, because most of the times, you comment 'correctly' according to the posting....better 32% than zero kan....because then you may start laughing at my "Manglish" pulak hahahaha..but i speak fluent english when i am angry tau!

      You take care and have fun over there :)

      Delete
  10. After so long ni baru bukak website...duk sibuk dgn instagram. Rindu kan lawak jenaka Makcik!
    Look at the brighter side...kadang2 elok jugalah org tegur...kalau tidak kita terus dibelenggu dlm keadaan yg kurang memuaskan. Contoh; kalau badan dh berisi....cuba2lah kurangkn makan & lebihkn senaman tapi kalau tk blh jugak....Lu fikirlah sendiri! (lawak jenaka dibln pose)
    Jgn marah Makcik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Liza,
      Tak semua orang boleh terima kan, nasihat yg direct mcm tu.....apa pun kena ikut your last phrase tu....lu pikir sendiri lah...hahaha...dah buat kuih?

      Delete