Monday, April 13, 2015

Clamped!......


One sabtuday i attended a wedding solemnization of a friend's son.

Actually both the parents of bride and groom  are my friends...

One a secondary school friend and another, a taman friend :)

It was held at the masjid in a campus ground.

Upon exiting after the event, i noticed my car and few others were clamped!

(ceh ceh ceh, minggu cakap omputih ke nih??? )....

tak ada laaaa.....saja ja nak speaking campur campur....

Maaf lah kalau ada pencinta bahasa yang kata makcik spoil-the-language..... :)

Kalut la makcik pakcik yang kereta mereka kena clamp....apa pasal? kita park kat petak parking...dan semestinya tak ganggu traffic...

Gelak ja abang2 'trafik' tu....tak pa kita unlock tanpa denda, kata mereka.....

Sebabnya:

1. Tak ada sticker. Pelajar & staf unversity yang guna kereta semua kena ada sticker.

2. Ada orang luar yang park kereta satu hari...(then pi kerja tempat lain dgn kereta lain kot @car-pool )





Opocot! Panik sekejap........




 "Kak nak selfie ka?" tanya abg trafik...
"Issshhhh, dak aihhhh, kak nak abadikan kenangan..." 
abang trafik 'unlock' clamp dengan senyuman...
siap boleh melawak lagi.....
kalau memang kena denda...kau mampu nak senyum?? 
"Kak tak mau ambik dari depan kaa???, saya tengah hensem ni :)" tanya abg trafik
"....kak nak bagi nampak cap kat t-shirt tuuuu..."

Sajala nak bagi tau: 
Ada 4 abg trafik sebenarnya kat situ...pakat2 clamp kereta, lepaih tu pakat2 pi unlock pulak....
HAHAHA....pengalaman makcik yang pertama ni.

Dan juga nak bagitau..:
Makcik pergi jemputan tu bersama 2 lagi kawan makcik...see?? kita pun carpool juga





Don't be Blue on a Monday, cheers





McK




15 comments:

  1. alolo... sweet nya abang trapik ..spoting yee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lahhh...suweettt, big smiling face!

      Delete
    2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI












      Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

      Delete
  2. Camna rasenya McK masa tu bila tengok kete kena clamped! Mesti 'dan dan' darah naik ke kepala ye dok?

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkejut, tapi tgk banyak keta yg kena clamp....rasa ada 'kawan' haha

      Delete
  3. huhuhu....untung la abg trapik masa tuh baik hati

    ReplyDelete
  4. Lain kali buat stiker khas untuk majlis perkahwinan...ehehhee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. better kita sedia paper dlm keta & tulis note letak ataih dashbd

      Delete
  5. pulak..abang2 trafik USM patut tau la ada wedding kat situ..hihihih..
    calar tak sport rim bmw uncle Troy? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually that parking area selalu ada keta tak dak sticker...org ada event kat masjid, outsider mai kelas etc...jadi ak tau apa motif nak clamp area tu..
      rantai depa lapik getah, so tak calaq :)

      Delete
  6. mck ...minggu lepas ramai yg kena clamped ...hangus RM50 student tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik mck tak kena huloq 50 hengget tu....

      Delete
  7. Alaaaa... pasal apa tak ambil gambar wajahnya yang kacak tu... ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha takut abang trafik mck jegae satgi...:))

      Delete