Friday, June 18, 2021

PKP oh MCO


17 jun 2021

MCO = Movement Control Order

PKP  = Perintah Kawalan Pergerakan

Adalah benda yang sama. Kena stay at home. Covid 19 masih tidak menampakan penurunan.
Banyak yang pihak berwajib boleh buat untuk membendung ''spread of the disease''

Komen banyak pun tak guna sebab kita tak boleh ubah apa2.

Makcik dan Pakcik pun dah dapat date untuk vaccination; makcik 24 june & pakcik 25 june-his birthday!

Jadi sepanjang dok rumah ni apa yang kita buat? Jangan kata tak buat apa nooooo, mustahil la tak buat apa sebab kita dah start PKP ni sejak 18march 2020, lama tuuu. 

Makcik pak cik isi masa dengan buat macam2. Selain kerja biasa, makcik isi masa dgn craft/menjahit & pakcik bertukang.

Nanti2 lah makcik share hasil kerja kami sepanjang pkp ni ya.

But for now, makcik cuma nak share something yang pakcik buat masa dia "tak dak kerja" :))

Dia jumpa app apa ntah & habis semua muka orang dia ubah.....

Layan lah ya

 













 

Hingga ketemu lagi......

Love

McK

9 comments:

  1. Ya dah lama sangat rasa kita semua duk berkurung dlm rumah... kot la semua org berkurung... tgk kat jalan raya jammed jugak. Macam-macam benda duk buat utk hilangkan rasa bosan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul sweetie, sampai dah lali dgn "dok rumah" ni. Jangan kita ni sampai berabuk dah lah ye :))

      Delete
  2. PKP ni sama je dgn PKP dulu...bangun, masak, makan, blogging, tidur..hehee
    salam perkenalan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Fuzy. Yes, routine org dok rumah kan :)). Yang kuranng baik=badan tambah kilo, yang baik=kita tetiba tau yg kita ni pandai masak rupanya ;=D

      Delete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum McK,

    just dropping by blog kekawan lama sambil sapu-sapu sawang dekat blog sendiri..hahaha. how are you doing? hope you are in good health.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam BS, alhamdulillah sihat. Sama lah kita, pondok ni dah lama bersawang, sapu2 bersawang semula😁😁.

      Delete