Tuesday, November 13, 2012

Dancing in the rain 2

Lepas dah bawak shiling tu kan, kami pun pergi la ke Straits Quay.....saja nak cari ilham tentang hala tuju......






Ingat nak sewa bot Mat Salleh ni (sila lihat tepi boat)...tapi depa tak terima pulak deposit guna duit shiling.....ishhhh....

jadi kami pun kata; okay lah we travel by land......


Tak sempat jalan lagi dah beli so-ber-near


Tak dapat boat, naik feri pun jadi lah no.......ada orang tak pernah tengok feri?

Feri, ikhsan google


Lepas tu bermula lah journey kami. Masa dalam feri pun masih lagi dok bincang nak pergi mana...

Perjalanan tu biasa saja, yang excitednya ialah kami tidak ada tujuan dan tidak juga book hotel.

Separuh jalan......

 Hujan!!

Dan, satu incident yang buat makcik amat amat amat tersentuh......

Kita sangkut dalam jam atas highway........there was a fatal-accident. Makcik ternampak lelaki ni terbaring atas jalan...bleeding......hujan.....motornya lebih kurang 50 meters away.........sedihnya......
Ya Allah, tempatkan lah saudara itu bersama-sama orang yang Kau ampuni......


Singgah Kuala Kangsar and pakcik tersangat lah happy sebab dia jumpa 'subjek'

ini bukan hasil bidikan pakcik, 
tapi makcik rakam saat happy dia tu



Dah petang barulah ingat tempat nak tidur...........




Tapi masih sempat melencong sekejap, ke Gunung Lang. Kami bercadang datang semula keesokannya....nak sewa boat.

Yang paling best untuk hari tu.....


Beli sebijik durian, makan kat tepi jalan...rasanya sangat lah sedap....nak letak gambar makcik.....buruk bebenor ghupernye...pakcik hensem sikit




Kita sambung esok lah ye.............selamat malam







22 comments:

  1. more please..


    jeles tang durian tu la.. nak gakkk! tgh musim eh Makcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes kat Perak tgh musim....

      I will sambung esok dear...tidoq dulu

      Delete
  2. taksabar nk tunggu.. ke langkawi eh, makcik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan langkawi sayang, south bound....perak jer.............

      Delete
  3. jauhnye makcik dan pakcik jalan2ss yee.. ehhHHHEe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul la tu wak, tak tercapai dek kaki tu kira jauh laaa

      Delete
  4. 'Cantik' gaya pakcik makan deghoyan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. menghayati kesedapan deghoyan...memang sedap...beli satu rasa tak cukup, nak beli dua dah tak terhabis pulak.

      Delete
  5. rumah lama tu kat sebelah Mesjid tu kan..?

    ReplyDelete
  6. Tak sabar nak baca sambungan kot2 boleh dapat idea mana nak bawak anak2 cuti sekolah ni (kalau abah tak dapat ikut gi Penang terpaksa cari lokasi lain...sob...sob...sob...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebudak tentulah lebih suka shopping mall atau recreation park.....makciknye trip 'redah jer'....lain sikit...tapi ok, something different.

      Delete
  7. wah ke KK rupanya..las bergambar kat mesjid n istana lama tu 3 tahun lepas masa p orientasi..pastu maap la x pi dah hehehe
    *orait gak kalau ajak baby p jalan2 KK kan*

    ReplyDelete
    Replies
    1. area masjid-istana-muzium tu nyaman & cantik.....cuma macam sunyi sikit except for masjid. muzium pun hari tu tak buka.....istana lagilah..big & isolated

      Delete
  8. Servenior tu mesti anak2 mama suka!
    Tajuk..heem romantik!
    Ada post tak gambar2 deko rumah MCK di sini? sukalah tgk deko dia....

    ReplyDelete
    Replies
    1. souvenir adalah barangan yg best sekali...esp those colourful, small ones.

      ishhh mamaju, rumah makcik macam rumah org lain jugak, cuma tang tuuu saja yang lain sbb ada banyak gambo collection pakcik..tang lain? serupa hutan tropika tau..:)

      Delete
  9. masjid ubudiah KK tu, mmg dah lamaaaaaaaaaaaa saya nak singgah..nak menembak kat situ...

    okeh, nak tunggu sambungan cerita makcik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pakcik kata he saw many nice subjects utk menembak kat sana...mata makcik je yg tak tau menilai

      Delete
  10. masa entry ni, duit syiling tu dah tinggai banyak mana? he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..dah guna sikit....payah nak kira..

      Delete
  11. iyo lar...pakcik ensem sikit, makcik lawor banyak...so moh la tunjuk gambor...!!!

    saya tak pernah ketempat ni, good idea makcik! thanks...

    ReplyDelete