Sunday, December 30, 2012

Recharged!

Amboi tajukkk....

yalah kan, kat bawah tu tajuk dia letih...tak kan nak letih memanjang.....

Minggu minggu terakhir tahun ni penuh aktivity....

Jenuh perut nak menerima juadah kenduri...kawin, tahli etc...

Yang menghabiskan cuti pun ramai.

Makcik pun sibuk jugak.....sibuk makan kenduri....

Tapi hari sabtu, makcik terima tetamu khas......

Kakcik & zie - dok sembang sampai terlupa, itu adalah kali pertama kami bertemu, hahaha





Zie, mck, kakcik



Shah (zie punya), bang bob (kakcik punya), 
budak sepet (kakcik punya jugak) 
bersama sama makcik2 & adik blogger (zie bukan makcik okay)


Dengar kata org2 KL men-cendol......so kami pun tak nak kalah......men-cendol juga....




Bukti....


What a pleasant year....2 bulan sudah pun makcik gembira juga....

Moga 2013 menjanjikan segala2 yang lebih baik, aaminn






McK





23 comments:

  1. Hihihi..semoga kta semua recharge kow kow tahun baru ni nanti..:)

    Saya tak pernah tau makan cendol kat Penang..harus kena try ni...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lets recharge kow kow!

      Cendol @ opposite balai polis, pg road....takpa mai sini kita pi

      Delete
  2. salam McK,

    wow best dapat jumpa fellow bloggers...hari ni i pun get to meet to lovely bloggers..miss NP and LW.. seronok dapat jumpa depa in person..

    by the way..happy new year 2013!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy happy selalu sue

      Moga tahun ni lebih baik ya

      Delete
  3. Hello Makcik, you leteh? Okay, I da belajar from my Malay lady friends, minum tu VCO, good for you.
    Kasif Fatima pun boleh juga, I think. But best drink Chinese green tea.

    Wow! Makan cendol. I have not had that last in 1985. Bila I balek kampong, I terus go to Gurney drive....order 2 bowls, and busarrrr plate of pasembur.
    I guess its really fun to meet blog friends, for the first time.
    I too hope to meet you one day soon, and say, "Makcik, saya ni Lee...dari Canada....you remember"? Ha ha ha.

    Makcik, I take this opportunity to wish you and your gang at home a very happy new year, and all best wishes.
    You stay young, stay beautiful.
    HAPPY NEW YEAR!
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello uncle....not letih anymore...suda recharged! 2013 must find more powerful battery si can last longer....

      Kacip fatimah? Tak mau la fatimah punya, I want to find kacip of my own name lah....hahaha

      Itu cendol is at penang road. U datang sini we go eat in extra large bowl.

      Have a good year ahead uncle and continue having fun and keep your postings as interesting as ever

      Delete
  4. Woho..mencendol di mana ni kak ?

    ReplyDelete
  5. Cendol Selangor mana boleh lawan cendol Penang Makcik...

    Hujung tahun ni tak der masa nak recharge, every weekend ada je cerita yang perlu dibuat. Penat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe betul la kot jun....u hv tried yg kl, bila bila mai try yg sini pulak

      Delete
    2. hehe betul la kot jun....u hv tried yg kl, bila bila mai try yg sini pulak

      Delete
  6. Selamat th baru
    Seronok juga baca komen U Lee tu.
    Mama pun teringin nak jumpa McK!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama ju,

      Selamat 2013...insyallah kalau ada rezeki bertemu lah kita...

      Delete
  7. seronok kan dpt gather2.hopefully one day kita pun leg jumpa..insyallah.

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Tq. Selamat juga 2013 buat ciklah ye :)

      Delete
  9. salam makcik..happy new year..
    wah makcik & mak dah ada entry ye..zie punya entry?hahaha ke lauttt

    kan masa mkcik tnya shah tau dak jln p penang road?kami geleng kan sebab memang taktau.bila kita parking kat balai polis tu zie dok pikir "eh penang road ni tang mana?ni macam nak g chowrasta" tapi diam je.
    rupa2nya memang pi chowrasta.tapi still diam tak bukak mulut..
    elok2 masuk kete pas hantar makcik balik umah, terus shah cakap "laaa pi chowrasta ke?makcik cakap penang road,mana nak tau yang tu la penang road" hahahaha lawak2.rupa2nya time mencendol tu kami dok pikir benda yang sama.penang road = chowrasta..ok dah tau hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kelakarlah anak2 mak ni...

      Apa2pun memang happening bukan head pening sangat2 dapat berjumpa dengan McK dan Zie serta Shah. Macam tak puas rasanya....

      Delete
    2. Haha zie....chowrasta sits along penang road. Ciannn adik aku ...makcik punya pasal u ol dah konfius

      Delete
  10. Alahai ciannnn zie, makcik dok bg confuse. Yes chowrasta tu terletak di penang road....jadi kalau kata nak pu chowrasta/ penang road tu sama la....

    ReplyDelete