Monday, February 25, 2013

The impossibles........




Pakcik : eh kalau orang pompuan boleh kawin pat (read: empat), macam mana ha?

Makcik: ha macam mana lagi.......ber-kole kole lah ayaq mata jantan akan jatuh ke bumi.

** kole = mug


HAHAHA....nama pun impossible kan jadi janganlah di pertikaikan jawapan diatas itu....



Baru nak pos entry ni.....dengaq pulak dalam tivi.....

" ooooooo pukau tu bukan panjang macam pistol ye..."
Tanya tuanku pada tok bendahara......Nujum Pak Belalang

HAHAHA.....

 TV2  tengah tunjuk cerita Nujum Pak Belalang....









Ape mi-ker tengok tengok......pandang belakang!
Masa ni kan tuanku kena merangkak masuk gua


P Ramlee....full of creative ideas....tak jemu tengok

18 comments:

  1. jarang dah tengok film or drama melayu...asyik clash masa, bila ada free time, jari ni manjang nak tekan afc, abeh cano?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni pun anak dok ubah2 channel, tu yg terus melekap sini

      Delete
  2. Hello Makcik, I love your lively humour. Under different circumstances I'd love date a lady like you, satu malam ketawa. Tersedak pun.
    You really made me laugh if your pakcik switch from sceneries to portraitures, arhaaaa ha ha, you nak ikut dia!
    Makcik! You are simply hilarious! Love women like you!

    About this old movies, on and off I will check them out on Youtube, Madu Tiga, Bujang lapok, etc etc....movies I saw when in my teens. Really brings back memories.
    I remember seeing Bujang lapok tiga kali! With 3 different Malay girls! And had to pretend I'd never seen it before, ha ha ha.
    Have a nice day, Makcik....hold on to your fantastic humour.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq Lee. When my eldest was abt 2 yrs old tv always showed p ramlee movies late night. we recorded them so my son can watch during the day when we both went to work.
      Terkejut saya...he normally watch sampai 6 kali.
      So bila malam mau tidur, he will cerita what he watched....

      Enjoy your day n hv fun

      Delete
  3. evergreen punya movie kan kan.. ustaz pon kata ada jgk message dlm citer2 p.ramle ni.. kasi hilang stress pon ya..

    ReplyDelete
  4. pernah tnye kt sorang member.. "beb, kalau pempuan blh kawen 4 cemana ye?".. sponta je dia jawab "nt klu mengandung xtau nak dibin bintikan sape".. erkkk...



    sy peminat tegar cerita² hitam putih.. boleh hafal sesikit dialog citer p.ramlee ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tq mizzTina singgah sini.....
      Itulah salah satu sebab pompuan x boleh kawen > 1 haru biru bila ngandung...tapi dah tanya pun soklan yg agak impossible...

      My eldest son masa kecik2 dulu sekali hadap ulang sampai 6 kali, makcik balik keja je dia ulang dialog tu semuanya....haha korang sezaman kot...

      Delete
  5. Pakcik cuba tanya soalan tu kat Saleh Yakub...hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kih kih masa ni baaaaruuu kita boleh nengok real crocodile tears...dia akan jawab sambil nanges....hahaha

      Delete
  6. pompuan kawin 4.... makin hara huru la jabatan agama.ekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Masa tu pegawai jabatan agama islam pun mesti banyak pompuan...the pompuan power...

      Delete
  7. hehe.. beliau selalu jadi sultan dlm cerita2 p.ramlee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tu masa dia jalan senget sengat kat *jalan pinang sebatang*...cite title apa ntah...pon lawak jugak

      Delete
  8. Pompuan kawin...pat tk penah dengar tapi kahwin...cerai kahwin...cerai sampai 4 kali adalah...n it's not impossible!

    ReplyDelete
  9. Itu salin pat kali tak le impossible kan...ko mampu? Hehehe jawab che liza jawab..:))

    ReplyDelete