Friday, February 1, 2013

Salam Jumaat.....

Dah masuk bulan february dah............begitu cepatnya masa bergerak.



Petuanya makcik..kena update blog sendiri dulu, baru blogwalking...ekekekekeke


Petua yang memang betul...................tapi pagi ni lawat jugak tiga empat lima buah rumah.

Kena update cepat pasai sat gi nak pi turun masak pulak......urat rajin tengah kembang ni........

Hari ni you orang breakfast apa?

Makcik?











My favourite....biskut lutut (walau tak serupa lutut) 
cicah nescafe dalam mug cap setabak. 
Ketagih sebenarnya...dah makan roti canai dah sebelum tu..

Semalam?( i mean last night)  Oh,  home-made dinner  with son2........







Chicken pocket, portobello mushroom & steamed broccoli 






Padan muka, kena tinggai lagi............

Pakcikkkkk balik cepatttttt...... hahaha macam lah dia dengaq nooo..


Yang last week kena tinggai tu.......ni boleh tengok sini....


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w4qVJR0cG08#at=20

(ish, sorry tak tau pulak nak letak video sini....nanti nantilah makcik dah terer i upload okay)

Have a pleasant weekend all

McK













18 comments:

  1. ohh..
    begitu omputehs nya dinner malam tadi!!

    ReplyDelete
  2. makcik.. sy nak duduk rumah makcikla..semua makanan special2 dimasaknya.. kekeke.. sy tak boleh minum nescafe sbb cepat lapar. asal minum je breakfast, nanti pukul 10pagi dah lapar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4f8 nak dok rumah makcik? boleh boleh..silalah pi tukaq binti dulu :)

      Delete
  3. portobello mushroom tu mmg feveret lah!

    biskut lutut tu susah la nak carik kat shah alam ni...

    next assignment pakcik, make sure makcik ikot tau...get ready beg jalan siap2! haha

    ps: Petua no2: Letak laptop/PC kat bawah..jadi sambil2 memasak, bleh jengah blog..hihihihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biskut yang mcm lutut tu ada tapi tak sedap...yang ni sedap lagi...

      petua no 2 tu kalu ku ikuti...habihlah satu taman nanti akan terhidu kehangitan masakan ku..hahaha

      Delete
  4. Mck..Saya pun gitu selalu blgwalking ..last blog sndri tak update..Makcik..Sally rasa makcik ni diagnosis..rindu kat Pakcik ni...hehhe:p.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha betul lah tu sally....dok asyik kena tinggai ja kan

      Delete
  5. Sesekali kakcik masih lagi tulis tarikh 2012 sedangkan dah sebulan ia meninggalkan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haih kakcik...tak mau bagi rasa umoq meningkat kottttt :))))

      Delete
  6. oowh makcik, healthy dinner, saya soka .......

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzaaaa, healthy and same time son2 tak merungut

      Delete
  7. biskut lutut hehehe cica air kopi memang sedap..

    uiii dinner mat soleh:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya zie, dinner yang amat lah soleh nya

      Delete
  8. satu lagi biskut lutut yg bulat sikit tu..cicah ayaq teh o..sedappppp.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu masa dok belajaq, makcik share ngan member baik beli biskut lutut...satu plastik ada 50 bijik...haaaa 25 bijik sorang kot..:))

      Delete
  9. Dulu masa suami belum pencen, tiap minggu kena tinggal....
    skrg sentiasa dpn mata!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mama....dah depan mata selalu....tak jemu ke? *_*

      Delete