Tuesday, June 18, 2013

Superman............

Cerita sabtu........

Pagi pagi lepas bangun tidoq.....

Pakcik: My 'mission' today is to buy my wife the BEST durian....

Makcik: (smiling.....hati got big bunga bunga....)

Mai tengahhari, we went to a friend's kenduri aqiqah.....cadangnya lepas tu nak ronda ronda.....'merendek' la

Lepas kenduri..makan nasi minyak...kelopak mata pakcik dok 'turun' ke bawah...

Ah, balik tidoq sat....then kita keluaq..

makcik: hmmm habeh dah durian terbaek aku......:)))

6pm....."jom pi QB..."

Maka bertolak lah kami dari rumah ke qb, yang hanya mengambil masa 10 minit-tak-sampai...

Sampai saja, pakcik terus check wayang..................ok dapat.

So lepas magrib kat situ, kami pun jalan2 lah sekitar mall lepas makan.

Sempatlah belikan pakcik advanced birthday present...yang dia mau lah-no surprises.....





And we watched movie after that.....








Best juga ceritanya....supporting actors mantop...hero ja cam 'selembut sutera...:)' tapi standard la, hero mmg kuat kan....

Terbang laju gila, terguling2 atas jalan/tanah, terhempas kat bangunan...tapi tetap hensem, kain merah (cape) tu pun sikit tak koyak! hebat.

Dalam pada tu teringat satu waktu lamaaa dulu...makcik buatkan untuk sorang budak kecik tu.....

Tetiba, macam dapat rasa, dia post kat insta gambar tu......ohhhh.....


son 1 dgn 'cape' yang makcik jahitkan 
& seluar-dalam-pakai-diluar merah cap kiki lala
those were the days...


And kalau wayang punya superman adalah sebatang kara........ makcik punya superman ni ada mempunyai sorang adik......and depa punya sukalah nak jadi apa pon....selain superman......hahahaha




My batman & robin in their costumes....
.....17 yrs ago i think




Sunday..............


Smile..................



Sebijik durian ada 3 kucing tidoq...haaaaaa sedapnya.....we makan dekat gerai tu..breakfast ni... lepas lunch pulak......lagi...... we have durian again as dessert :))

Rugi oooo sapa tak suka derian ....tapi bila makan....dah umoq pun ala ala senja, sendiri kena ber'hengat' laaa kannn

Minggu depan kita pi cari "ang-hare" "udang-kunyit"....na pakcik.....yang atas u durian species kampung.






McK





21 comments:

  1. Durian balik pulau ka? Ni dah start teringin ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengah banyak la ni najwa.....merata2....cari yg best punya.

      Delete
  2. dah musim kat sana no..???

    saya pernah dengar derian merah balik Pulau..
    Ada eh..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. musim tengah peak ni.

      yes derian merah ada...pernah makan few years ago tak ingat nama.....tak pasti yg ang hare(sounds like hair)(udang merah) adalah yg species merah tu.

      Delete
  3. Kat Bota rumah MIL apa pun tak dak! Jangankan durian bau durian pun nan hado.

    ReplyDelete
  4. pandainya mcKantin jahit baju spiderman

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha nieda....jahit cincai asal boleh ikatja

      Delete
  5. As salam Mc Kantin,

    Perghhhhh... ni entry nak bg org Peru terbang balik Msia for durian...huhuhu... sedih.. dalam mimpi jelah... T___T

    Boleh jahitkan baju superhero utk saya x? Manatau boleh terbang teruih ke Malaya :p ;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hoho marya...bukan nak bagi jeles...bagi telioq ja.

      nanti itu baju superhero siap, kita pos kesana..you boleh la terbang balik sini...ikut burung yg rentas benua tu lah...ada jugak gang kan? :)))

      Delete
  6. lol...mmg seronok tgk gambar anak2 masa depa kecik kan! makcik tak perlu risau dah, ada dua superheroes kt rmh...nk mintak tolong apa2 cuma kena jerit HELP ja, gerenti depa terbang mai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah....best tgk 'those were the days..'...hmmm nak jerit apa PD, dia org tak ada kat penang skarang ni....kita 'HELP' sini.....sayap depa pulak injured...hahaaha kena buat sayap sendiri la pulak

      Delete
  7. I do not even understand how I ended up right here,
    however I believed this submit was once good. I don't realize who you're however definitely you are going
    to a famous blogger in the event you are not already.
    Cheers!

    Also visit my page voyance gratuite

    ReplyDelete
  8. wah....sangat rare la gambar superman masa kecik tuh

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. hehe anak bapak semua boleh terbang kan...mak depa saja yg merangkak :))

      Delete
  10. assalamualaikum,

    singgah petang kesini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikummsalamm...mai la...tapi cucoq dah habeh...minum teh dah lerrr ok? :))

      Delete
  11. Nice outfit...:P
    zaman tu anak anak makcik tak pakai lagi costume Ironman...:)

    Durian Balik Pulau katanya banyak kat MRSM Balik Pulau...dulu cikgu saya (kami sekolah MRSM Tepeng) suka terjah situ...makan free! hahaha

    ReplyDelete
  12. sedapnya durian.baru2 ni balik kg ada la 2 -3 bijik durian kat umah.punya la busy samapi tak sempat nak makan hehe kempunan den

    ReplyDelete