Thursday, June 20, 2013

Terjebak!........




Makcik tak pernah tengok drama bersiri yang di tayang di tv;

- makcik jarang  tonton tv
- kalau start tengok, dok kena ngadap tivi tiap hari drama bersiaran.

Begitu jugaklah dengan yang ni.

Makcik tak tengok sampai lah kepada episod berapa entah.....dah berbelas agaknya.....

Masa tu pun jeling jeling ja....tapi bila tengok si nabila huda tu punya karektor.....macam bagus ja.....langsung terlekat............




Adapted from a novel........

Sampaikan anak sedara kat seberang tambak pun dok cakap best...katanya baca novel lagi best...makanya pergilah makcik mencari novel.....pi sana sini situ...tak jumpa pun novel ni...



Pendokong utama + a baby...................



Tapi awek ni is full-of-character......
jahat sungguh watak ayu ni....menjadi sungguh lakunan dia


Gigih jugak cari kat tonton.com.....jumpa.

Tak berpeluang lagi nak tengok episod awal2 yang tertinggal tu......bila lah waktu terluang tu akan tiba ye...........


HAHAHA terjebak!








errrr...selingan.....cantik dak? 
tayang ja, orang punya dah







McK




27 comments:

  1. Aina kalau dan ngadap jugak kadang2 tu suami tercegat ja cekak pinggang nak ajak jemaah magrib...adehhh...

    Cantik la Makcik. Len kali jgn tunjuk yg sudah berpunya tunjuk yg belum berpunya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe len kali ai tunjuk yg tak berpunya ok

      Delete
  2. ' nanti mandikan Abang ..'

    wuuhuuuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Euwwwww...kena siap besen besaq..hahaha

      Delete
  3. terjebak jgk tapi drama korea hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makcik belum pernah terjebak ngan korea lagi....

      Delete
  4. Saya ada novel tu, dah baca 2 kali. Tak pernah tengok lagi drama tu (kecuali beberapa minit semalam, masa cuti MC). Tak best pun drama tu, baik lagi baca novel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ye ke azie? Then I shud try harder to get the novel....masalahnya bila tanya...habis.

      Delete
  5. salam mck kantin.. mekasih sudi singgah secubitgaram dan tinggal jejak ya.. :)

    ReplyDelete
  6. saya lagi la tak layan citer2 berepisod nih.... huhuhu, letih nak menunggu tgk kesudahannya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itu salah satu sbb mck tak layan drama berepisod..cuma yg ni pulak terjebak...haishhhh

      Delete
  7. Hello Makcik, apa meaning to, 'terjebak', and 'tonton'? First time I see these words.
    I'm not much of a TV fan, least of all these dramas.....my wife will watch those Chinese TV serials...hari2 gaduh, family problems, MIL problems, then lots of crying, etc. Suda la....not my kind of goreng pisang, ha ha.
    Saw on TV news Malaysia, especially Johore and Singapore kena terok tu smoke haze dari Indonesia.
    What about Penang? No need go cycling look like Zorro? Ha ha.
    Have a fun weekend.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi Lee, haha kesian....u always find bahasa u don't understand when u visit me...

      Terjebak = 'accidently' indulged...

      Tonton = watch

      This entry is basically about me being accidently indulged into watching a drama series...few episodes....got carried away and always waiting for next episode.....I hv never got hooked before.

      Cycling? Ya just finish a 31+ km fun ride....hehe kayuh half dead n they name it fun ride...but got medal for completing within a given time...me n pakcik got ours..:))

      Hv fun uncle lee

      I don't

      Delete
  8. saya pun terjebak...x cukup kat tv..tgk kat tonton pulak...dah tu siap dgn novel lagik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha ni org kata terjebak gilerrrr:)). Makcik tgk kat tonton jugak utk episode yg terlepas tu.....novel?....cari merata tp tak ada

      Delete
  9. salam kak. saya pon dah lama tak jenguk sini
    saya dok layan gak cite tu, budak2 kat ofis hari2 dok cite. saya beli gak novel dia tapi tak baca2 lagi heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ishhhh kalu rasa nak letgo novel tu, makcik beli ya...makcik cari sini tak ada pun

      Delete
  10. salam makcik kantin.
    Pekabar?
    Lawatan tirana aduka

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya aduka..hehe cam cerita purbakala.....makcik sihat alhamdulillah....

      Delete
  11. bag tu cantik makcik....awesome :)

    Terjebak? hahahaha
    Tu pasal jangan sesekali menghampiri nya...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bukan cuba nak hampir...tetiba ja dia muncul

      Delete
  12. hahaha sama la ngan zi.memang betul2 terjebak.start tengok pun masa si ifa tu dah kena cerai ngan rizal, pastu terus la ikut sampai sekarang..agaknya macamana la starting cite ni ek

    ReplyDelete
    Replies
    1. start2 mmg ryzal dah x suka kat iffa ni.....pastu baru flashback sikit adengan2, iffa ayu mmg kwn baik, dh kawin iffa offer ryzal gi kerja ngan ayu....zi gi tonton.com, boleh tgk siri yg terlepas

      Delete
  13. sy pun terjebak citer ni.. hehe..
    nasib baik ada decoder record astro. jadi, bila tak dapat tgk, record awal2.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaaa, chek npun terjebak juga???? takpa nak habis dah...

      Delete
  14. Assalamualaikum.

    Alia pun terjebak jugak dengan drama ni. Duk ikut dari awai lagi. Hat sebelum ni tak tengok pun. Yang ni macam best pulak sebab kak long dengan mak dia suka cakap jerit-jerit. Kelakar pulak rasa hehe.

    ReplyDelete