Thursday, December 17, 2015

Macam Macam Ada........

Ada orang sebut pasar, ada orang kata market, orang penang sebut mar-ket (bunyi 'kate).

Selalu kat market ni pastilah tempat orang beli ikan, sayur semua kan..

Ada juga satu ruang untuk bahan2 kering;bawang rempah dan sebagainya..


Tapi lama kelamaan, market ni dah pelan pelan bertukar jadi tempat ala ala 'one-stop-shop'

Lani nak pi market, tak bawak duit sikit dah....mesti bawak lebihhhhh...

Pasai apa????

Pasai, kat market la ni dah moden....

Macam2 depa juai.....



Buah tempatan dan import pun dah banyak
Biasa lah yang ni....tak heran dah




Baju pun ada....heran la sikit sikit





Jangan tak tau...sini rambut pelesu pun depa juai kat market



Senang banyak tau....rasa2 ada dinner ka annual function ka..
Pi market bli ikan utk siapkan makan di rumah...
terus bli rambut palsu utk function malam pulak
Haaaa..kan senang tu



McK







19 comments:

  1. Replies
    1. Memang pun depa panggil makket moden :)

      Delete
  2. masa kecik selalu ikut mak pergi market sebab masa tu mak jual kuih. sekarang kena follow wife pulak.... hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Macam mana nak komen kat ee punya blog? cuba buat tak boleh

      Delete
  3. ini markate taman lip sin ker makcik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu NM, tempat jatuh lagi di kenang ?? :)

      Delete
  4. canggih noooo market kat sana....
    mesti Rosmah Mansor suka pi market ni...banyak stok rambut...hahahaha

    ReplyDelete
  5. macam pasar minggu dah ...semua ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya nieda, macam2 ada. ada yang tiap hari berjual, ada yang hari2 tertentu

      Delete
  6. Assalam McK. Jangan kata market pasar malam pun la ni kena bawak purse kembong.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betoi tu zana......market, pasar malam, hyper market, supermarket.....berlobang purse

      Delete
  7. janggut pelese ada? Hat kaler hitam....

    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahahha hat itam tak dak....yang blonde mau?

      Delete
  8. nak carik rambut pelesu kaler pink ade tak makcik? hehe2

    ReplyDelete
    Replies
    1. TL, hissssshhh, mesti ada punya.....mau ka makcik nak tolong belikan?? :)

      Delete
  9. sekarang banyak dah psr moden kan... tp bgs jugak. mudah nk cari barang.

    ReplyDelete
  10. merket ni ni mesti best gi ngambik gambor kan!!

    kim salam sifu...
    [ tetiba.. hehhee]

    ReplyDelete