Thursday, September 26, 2013

Kalau ada kemampuan...............



Mari lah kita bantu..................

Sekadar yang termampu................

Haryani Mat Hussin................

Ibu tunggal yang punya 3 anak, dan sedang bergelut dengan sakit.

Beliau ada beberapa kali menghubungi makcik dan makcik juga kakcik pernah paparkan kisahnya

Juga dalam beberapa blog yang lain, antaranya;

sini

sini

sini


Kita tak tau dimana silap, apa yang tidak kena, beliau masih lagi perlukan pertolongan.

Message terakhir pada makcik....... agar dapat mencari bantuan untuk (makan minum) anak2 juga untuk perubatan beliau, computernya juga sudah rosak.

Kesian.......tapi kemampuan makcik juga terbatas.....


Makcik ada bertanya pada PUZ (Pusat urus Zakat) di sini, tapi katanya Jabatan Agama Islam terletak dalam hal ehwal Negeri masing2.
Adik yang bekerja di PUZ juga ada membaca link aliaharyanie.blogspot.com yang makcik berikan......

katanya, info berkenaan sakit agak kurang jelas.

Harap2 kepada sesiapa yang berada berdekatan dengan tempat Haryani, dapatlah kiranya melawat beliau, ketahui keadaan beliau-mungkin juga boleh dipanjangkan kepada pihak2 berwajib yang dapat memberi bantuan secara terus menerus.

Ada orang yang sihat badan, boleh bekerja, tapi mendapat bantuan
Ada yang tidak upaya, anak2 bersekolah, tetapi tidak mendapat bantuan sewajarnya.....

Walahualam.

Moga pertolongan kita yang sedikit dapat memberi sinar pada yang memerlukan


Haryani Binti Mat Hussin - 164034266923 (Maybank)

No Tel: 012 921 8016



Gambar hiasan (ihsan pakcikTroy)..............
sekadar menghangatkan hati para2 photogs



Iklan percuma


Gigih tau makcik tu....^_^



Happy working, no blues blues aaaa today, esok dah friday.....


Makcik nak bawak satu awek siam ni jalan2 ronda2 putar alam penang.....yang bestnya, makcik tak tau cakap siam, dia tak tau cakap omputih.....hmmmm serupa angsa cakap ngan ayam katek laaaa....nak tau pasepa???


si jelitatinggilampai tu harus membongkok 
untuk berdirisamatinggi dengan makcikyangayu tu 
:-DD 





McK




19 comments:

  1. Semoga ada jalan yang terbuka buat Alia Haryanie...

    ReplyDelete
  2. Membantu sekadar kemampuan kita, moga Allah permudahkan buatnya.

    ReplyDelete
  3. Insyaallah ada jalannya. Tapi cantiklah kalau ada sesiapa yg dpt bertemu dgnnya ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap ada yg pergi bertemunya dan update supaya kita tahu...

      Delete
    2. harap ada yg pergi bertemunya dan update supaya kita tahu...

      Delete
  4. x siapa mahu sakit in sya Allah akan ada yg permudahkan takdir hidupnya dengan izin-Nya

    ReplyDelete
  5. Hi Makcik, what is awek Siam? I'm guessing an SYT from Thailand? She's pretty too.
    Need my help let me know, ha ha ha.
    Jangan lupa tu pasebur at Gurney drive, or mee rebus at Pulau Tikius.
    Have fun, Makcik.
    Lee.

    ReplyDelete
  6. spot on Lee.....ada bau ka i sebut awek? snif snif terus datang sini...hahaha yes awek=SYT, but my subject matter is SNsYT- sweet not so young thing.....married lady, habis cherita.
    have fun lee....i haven*t finished reading yr entry so jgn remove lagi ya

    ReplyDelete
  7. spot on Lee.....ada bau ka i sebut awek? snif snif terus datang sini...hahaha yes awek=SYT, but my subject matter is SNsYT- sweet not so young thing.....married lady, habis cherita.
    have fun lee....i haven*t finished reading yr entry so jgn remove lagi ya

    ReplyDelete
  8. Sangat hangat...


    saya simpan eh nombor tu..


    ReplyDelete
    Replies
    1. ada job utk dia kaaaa...nak berkenalan ;))

      Delete
    2. ada job utk dia kaaaa...nak berkenalan ;))

      Delete