Wednesday, October 30, 2013

Kakak, You tak takut ke?

Dalam orang sibuk kena ragut sana sini......masih ada juga yang kurang prihatin.....

Tapi tu lah kan, kadang dalam kita berjaga2, kena juga....memang nasib tak baik lah. Nak marah mangsa pun tak boleh sebab dia dah berhati2.

Tapi yang sah2 meng-expose-kan diri...tapi tak kena apa2...memang lah dia di kira bernasib baik .





Kakak ni siap carry anak dia lagi kat depan tu





McK




30 comments:

  1. Replies
    1. tengok dia cam tu perut mck rasa 'gayat'

      Delete
  2. last week adik ipar zi kena ragut.mana taknya, handbag letak dalam raga.dia dah la pregnant selamat tak jadi apa2..zi cuma cakap "pandainya" bukannya tak kesian tapi dah banyak kes macam tu kenapa la tak alert sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik dia tak apa2.....lepaih ni kena design henbag see thru...biaq depa nampak benda dlm...pruse/fon kenalah sorok dlm poket....hmmmm pakai seluaq yg poket kelilin tu nooo

      Delete
  3. Bayak kak kes macam ni Aina ni dok naik motor hari-hari Kajang-KL-Kajang puas dok membebel kat belakang, mereka yg membuka peluang...

    ReplyDelete
  4. ada kawan pon hampir kena ragut.. agaknya plastik sayur tak glemer kat dalam raga motor.. handbag kat bawah plastik sayur tu..so takde lah tempting sgt diroang tengok... moga takde lagi la kes ragut2 ni..

    ReplyDelete
  5. assalam naik motor letak handbag dlm raga mmg cari penyakit...ramai yg dh kena. peragut tu akan cpai beg n kakinya tendang motor...malang sungguh.

    ReplyDelete
  6. banyak lagi yg nmpk cm ni.mmg dorg ni xtakut kan mck.

    ReplyDelete
  7. malang tak berbau.. nak kata diaorg tak takut..mustahil.. tapi agaknya dah terhantuk baru tergadah kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. too many unsuspecting 'suspects' out there...

      Delete
  8. kat negara lain elok je kendong beg gitu. kalau kat malaysia, silap2 dah kene tarik

    ReplyDelete
  9. salam McK,
    some people just take things for granted..selagi tak kena..selagi tu tak beringat..

    ReplyDelete
  10. Cuai.
    Sesetengah jenayah tu, boleh di cegah..sebab penjenayah mmg cari peluang/opportunity...
    Kita kena usaha...dan berdoa, tawakal...Kalau lepas tu kena juga, itu mmg ujian NYA

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya...berusaha (elakkan peluang penyangak tu), doa (agar perjalanan kita selamat/dilindungi) and tawakkal (qada' n qadar)

      Delete
  11. Aiyoo yoo...kakak..byk berani eh! Belum kene belum tau ehh....sudah kena baru tau takut...amak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ingat kakak tu mesti brutal...tak pun bini mafia, hahahaha, kesiannnn kakak tu :))

      Delete
  12. Moga Allah lindungi dia slalu...

    *jenguk2 blog MK*
    tumpang lalu...
    sambil jalan tunduk... :)

    ReplyDelete
  13. Hello Makcik, ha ha, love your humour as always....just by coincidence I too posted about motorcycles, Saigon's famous traffic.
    You have a nice day, and watch for traffic.
    Lee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello Lee,

      Thx for dropping by....i will drop by pondok shortly...

      penang now...morning v sunny...late afternoon v rainy, but i managed saturday & sunday morning ride :))

      Delete
  14. saya naik moto pon tak pandai... takot punya pasal... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. unkel gedek???? macho cam tu tak pandai naik motor??? nak gelak boleh??? kah kah kah :))....errr makcik pun tak reti naik motor

      Delete
  15. Salam kenal. Blog yg hiburkan hati says

    ReplyDelete