Monday, October 21, 2013

Kalau tak hujan............


Kalau lah cuaca elok, mood pun elok.....

Selalunya, pagi sabtu atau ahad, pakcik & makcik akan buat lah aktivity  berbasikal.


Sambil menjamu mata di pagi yang indah




Kalau lama tak naik.....hadoiii letih laaaa..


Ada kala kawan turut sekali.....

Tapi kalau depa tak ikut..................







Kami main aci-lutttt Cakkkk juga....hahaha


Kalau lagi tak ada apa2 jadual.......................

Kita merayau rayau............macam tourist.........


Nampak sgt terer kan? 
Tangkap gambaq sebelah tangan jaaa


Haiyyyaaaa.....


Spoil!!!


Bawang Merah dgn Halia.......kot laa...main boyan
Bawang Putih tak nampak pulak.....








Tudia Bawang Besaq dok tang tu.....




Jom main basketbol............



Nak beli handiRaft? @ Chew Jetty

Tourist la sangat kannnn....



@Mugshot Cafe, Chulia St




Interior..........
yang nampak tak sudah tu orang dok gila sgt tu.


Tapi kann, makcik tetap malu pada mereka2 yang rasanya lebih tahu Penang dari makcik sendiri.....khatam tak habih lagi bak kata orang....

Insyallah nanti makcik kena sharpen lagi my Penang knowledge.






McK







24 comments:

  1. Kena pergi balik untuk cari mural2 yang McK tunjukkan itu... :)

    ReplyDelete
  2. Mck, selalunya mcm tu la...yg dok penang belum khatam, yg dok jauh (tourist), merata dah depa pi pelusuk penang...heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul la najwa....tempat makan pun gitu...depa lagi terer :))

      Delete
  3. aik..
    camana kita orang tak jumpa yang ni!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. YES!....i know u tak lalu sini.....yg nek boyan tu kan??.....keh keh keh...(gelak jahat tau)

      Delete
  4. lawa la lukisan2 kat dinding tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes amin, dah banyak dah sekarang ni..@heritage center ni.....mai la

      Delete
  5. Menariknya penang...... nak kena pi ni.... eh silap... nak kena balik ni... tapi yang sedihnya dah takdak tempat nak tuju... segan nak pi kacau adik yg dok rumah mak....
    Bila balik kampung dok hotel rasa janggai pulak.. tapi dah 2 3 kali dah jugak buat lagu tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adakah suatu hari saya akan alami perasaan macam Mak Chaq? Janggai balik rumah yg pernah kita duduk dan dibesarkan...:(

      Delete
    2. makcaq...kalau rumah asal "tempatkudibesarkan"....shud be ok kot for you to go back walau adik dah dok situ.....

      Delete
  6. Kira ok dah tu pengetahuan tentang Penang. Nanti bila depa kasi free guna jambatan baru saya nak pi sana. Bolehlah mck jadi tourist guide saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. YB, nak free kena berenang mai la.....tak pon dayung dengan kereta sekali mai..tak pa makcik tunggu sebelah penang nih :)

      Delete
  7. yezza..kadang2 bila orang tanya..jadi blur sebab tak tau pun tempat yang depa tanya tu hahaha tapi zi boleh dimaafkan lagi sbb i kan perantau hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya lah...perantau dimaafkan....adakah mck yg brasal dari seberang perai juga di kira perantau?? haha

      Delete
  8. Makcik agaknya bila anak2 dah besar dan dah tinggalkan rumah semakin banyak aktiviti bersama boleh di buatkan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila anak dah besar, kita punya trips to 'hantaq tuition, mengaji,koko dsbg.." dah kurang, hence more time, jadi kita isilah masa tu utk lain2 pulak.

      Delete
  9. Replies
    1. naik basikal ronda kampung lagi best tau...

      Delete
  10. teringin nak g Penang lagi.. semoga ada lagi panggilan kerja ke sana..

    ReplyDelete
  11. bilalah agaknya dapat pergi lagi ke Penang.. lama sangat rasanya tak ke sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai mai sila sila....naik kereta boleh, bas boleh, motor boleh, ketebang boleh...kapai pun boleh..:))

      Delete