Thursday, October 17, 2013

Salam Zulhijjah......

Aidil adha tengah minggu, jadi satu hari saja cuti.

Pagi tu hujan lebat.....lepas solat sunat, balik rumah kesejukan.....

Tidak lah ada ketupat rendang bagai........



Pulut kuning dimakan dengan kari ayam



Scone gedebak..(plain, cranberry & Dried pineapple, cheese). 
Buat 3 jenis selepas happy scone kali ni jadi cantik :)







McK

14 comments:

  1. makcik, bak mai resepi scone mu yg cantik itu, cheq tergoda laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha meleleh ayaq lioq ka? hope you read comments ya---
      225 self raising flr, 50gm cold butter, 125ml buttermilk, 50g sugar.
      cara buatnya macam biasa...crumb flr/butter, mix sugar and fold buttermilk

      Delete
    2. scone ni mcmn rasa dia..?
      hehe..first time tau ni.. hehe

      Delete
    3. rasa scones...little bit crunchy outside, soft on the inside, lemak2 & sikit2 manis if letak gula.

      Delete
  2. mck, camna nak buat scone?nak resepi yang simple2 je hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. zie, mck baru balik dari ganu. nanti makcik bagi tau...simple ja

      Delete
  3. Selamat Hari Raya Aidil Adha buat Makcik sekeluarga...! Syukur lah ada gak hidangan raya. Along pun sempoi2 je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila tak ber-ia ia org nak makan, tak lah ber ia ia nak masak

      Delete
  4. assalamualaikum makcik

    simple yet membuatkan saya terliur jugak ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam norh...simple tu yg lazat...badan pun tak penat buat kan

      Delete