Tuesday, September 16, 2014

Mak Tolong Gerak....

Masa kecik, kita gerak suh pi sekolah.....then kita sendiri kalut2 siap nak pi kerja.............

Bila masuk kolej/uni...pon kadang2 kena tolong gerak jugak........alasan....study sampai malam then takut tak terbangun..............

Bila dah kerja................."Mak, tolong gerak naaaa...." aik??

Hahahaha tu lah ceritanya anak-anak....besaq mana pun, they are still our little angels.....

Makcik pon tak terkecuali lah....

Dulu masa jjbinks pun kena tolong gerak juga.....

Ni Chewie pulak start kerja awal September.....camtu lah jugak...

Tiap tiap pagi jadi alarm clock....tapi kadang tu bila call tak berjawab.......macam mana nak gerak?

Alarm kat handphone pun sangatlah manja bunyinya...........

So belilah jam gerak gerenti terkejut punya....kalau tak jaga jugak....hmmmmm memang spesis #pekakdaribadak le..:))

Beli kat chewie yang biru mulanya.......jjbinks pun nak juga....

Tapi......tiap malam kena call jugak la......tanya alarm dah set ke belum.....

Hahahaha, the cycle goes on.................



jangan lupa set alarm sebelum tidoq naaaa....


Bekerja lah dengan tekun dan ikhlas ya anak2, moga rezeki diberkati & jangan lupa bersedekah.


McK



24 comments:

  1. Anak-anak kita 'tak pernah dewasa' di mata kita sebagai ibu mereka... :)

    ReplyDelete
  2. hehehe dah kawen nanti bini la plak yang gerak mck:)

    ReplyDelete
  3. dulu gerak nak g sekolah , la gerak nak g kerja pula.
    tugas hakiki seorang ibu, nanti dah kawen isteri lah pula tolong gerak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau masa tu pun mak nak gerak jugak....hmmmmm :)

      Delete
  4. yg jam hijau tu mcm yg abang dan biru adik je? ke terbalik ? hehe.. selamat bekerja chewie..

    ReplyDelete
  5. anak2 saya...usahkan bunyi alarm...bom jatuh sebelah pun tak dengar...kena mak jugak yg kejutkan dek tak tahan bunyi alarm...

    ReplyDelete
  6. Sma rupanya semua.. ingatkan anak2 makchaq ja... klu soq lagi la jenuh dok call..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai rupanya yang senasib ya makcaq.....

      Delete
  7. Sebenaqnya... rasa puas dan syok kalau mak yang kejutkan tidoq dari terbangun sebab mendengar jeritan jam loceng...

    Alhamdulillah, tahniah ye mck... anak-anak dah lepas dan mula berkerja...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah sweetie, lega bila dia dah dapat kerja.

      Kot lah ya..dah dpt jam pun dia masih suruh gerak juga, walau set alarm hahahaha, apa cer.

      Delete
  8. 'alarm' dari mak jugak yg power...tak boleh beat alarm clock, alarm handphone dan sebagainya..hehehe. saya pun sama mck, memang kerap dok pesan lagu tu kat mak..until now.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dulu dia pernah tanya..."awat mak gerak mcm slow....jerit la sikit..." hhahaha, jerit satni kita pulak kena marah.

      Oiiiihhhhhh, anak mak jugak ni...:)

      Delete
  9. boleh tak berkongsi petua cara nak bangun awal? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha, bangun awal tak ada petua....memang kena paksakan mata utk buka :)))

      Delete
  10. saya teringat cerita tentang kedai kat konar yang PakCik Troy beli alarm clock dan bagi kat Makcik ... jaman bercinta dulu ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ya , jam jenama Lorus, bunyi alarmnya, alaaaahaii manjanya.....boleh snooze, got lampu, kira masa tu cam sempoi lah sangat....

      Yang bagi lingkupnya??? jjbinks when he was a little baby....

      Delete
  11. Salam MK...no.contact sambal hitam bunda dah reply kat entry...

    ReplyDelete
  12. Biar pun anak2 kita dh besar mana pun kita tetap akan melayan kerenah diaorg... bukan setakat gerak utk bangun...nk solat pun kita kena kerah!
    Tapi walau apa pun i love doing things for them....one way to show how much we love & care for them kan....

    ReplyDelete