Monday, September 29, 2014

Janji Nya.....................


Minggu lepas macam minggu bersedih...........

Makcik tak ada kat penang...........

Rabu pagi bertolak.................

5.30pm sms masuk:

I know you are not here, tapi just to let you know, my father passed away......

7.30pm, telegram group skolah;

Hasni dah passed away...............

Kawan sekolah menengah yang lama tak jumpa, baru dapat maklumat mengenai nya dan bercadang nak melawat lepas raya korban...........

Kita hanya merancang..........

Hari Jumaat, masuk pula information yang seorang lagi sahabat sekolah menengah masuk hospital......batu karang katanya......
Yang ni kawan makcik sedari sekolah rendah..............

Hari sabtu tengahari dapat berita dia meninggal.............

Lebih terharu, dapat tahu bapanya juga tengah 'critical'......

Bagai di janji......9malam hari yang sama, bapanya juga mengadap Ilahi......

Bapa dan anak di semadikan dalam satu liang lahad.....

Makcik & Pakcik hanya sempat ziarah di tanah perkuburan...

Kedua rakan sekolah makcik ni tinggal berdekatan, satu kampung.





JanjiNya pasti, masa kita juga akan tiba, marilah sama2 kita tambahkan persediaan/amalan, moga dosa di ampunkan, taubat kita di terima, aaminn



McK





21 comments:

  1. Replies
    1. TQ kakcik...sahabat makcik dari zaman skolah rendah

      Delete
  2. Dah begitu janjinya kan, Mck. Alfatihah.

    P/s: fish n co tu mck seisi keluarga kne g trylah. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ ayu, mungkin the next visit to puchong, insyallah..

      Delete
  3. Replies
    1. Masih dok terbayang joke2 dia bila berjumpa...

      Delete
  4. takziah...baru sempat singgah .

    Err... dah goreng pekasam ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum, harini appointment jumpa tuan doktor, so skip lunch

      Delete
  5. janji yang pasti..tak lewat tak cepat walau sesaat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah sihat..a bit tired la sebab banyak benda kena buat sendiri..berdikari konon hehehe

      Delete
  6. Innalillahhiwainnailaihirojiun... pasti sedih kehilangan kawan2...

    ReplyDelete